Komentár Ľubomíra Jaška: Smer by potreboval hektoliter živej vody alebo kúsok úprimnosti
29.1.2020 06:05
akt. 19.01.2021 05:23

Komentár Ľubomíra Jaška: Smer by potreboval hektoliter živej vody alebo kúsok úprimnosti

Predvolebné stretnutie lídrov Smeru-SD Zdroj: Facebook/Robert Fico
Uložiť článok
Predvolebná kampaň Smeru je fádna až žiadna. Strana rezignovala a voliči márne čakajú.

Videjká

Trápnymi videjkami sa voľby vyhrať dajú. Dnes je možné všetko - ľudia majú pohyblivé obrázky radi. Ale aj tak, musí tam byť ešte aj iné kúzlo.

Áno, každý si spomína, že Fica a jeho Smer sme už “pochovávali” stokrát. A nakoniec sa vždy zmátožil (zmátožili) a  silou vôle doťapkali k návratu do hry.

Táto rezignácia vyzerá už vážnejšie. Premiér, ktorý mal byť hlavný tromfom kampane, zaspal na bilbordoch a do terénu sa mu nechce. Začína sa podobať na Šefčoviča, ktorého to pred prezidentským voľbami bavilo v podobnej miere. 

Jeho veľký učiteľ sa kampani venuje tiež iba rekreačne. Stojí len pri videopulte a na striedačku púšťa klipy, ktoré mu urobili iní. O Kiskovi, Hlinovi a Trubanovi, na Kollára a Kotlebu už obrázky “náhodou” nezostali.

Smer sa nemôže chváliť programom, lebo žiadny nemá. Na trhu tradičných hodnôt je už riadna tlačenica. A Smer tam vôbec nepasuje, nikto ho nepotrebuje kvôli homosexuálom alebo genderu.

Načo sa snažiť?

Mohol by to ešte zachraňovať príbehmi o úspešnom spravovaní krajiny. Ale kde také vezme?

Napriek takmer neobmedzenej moci sa táto politická partia  neodpustiteľne vykašľala na nemocnice i školy, na vedu aj verejnú správu.

Diaľnice nestoja. Ešte aj tie, ktoré stoja, budú zbúrané kvôli chybám pri výstavbe.

Takto nevyzerá manažérsky ani politický ani  ekonomický ani historický úspech. Všetky slovenské úspechy za ostatných desať rokov sa udiali samospádom, nezávisle na chcení alebo nápadoch hlavnej politickej sily. Alebo sa podarili napriek sabotérskej aktivite Ficových vlád.

Ten najväčší možný kompliment je, že v istých chvíľach aspoň násilne nebránili dejinnému vývoju.

Smer vie, že aktivita mu nepomôže. Ak by to mal po voľbách s niekým dolepiť, bude to len výsledok šialených náhod a srandovného osudu.

Nebude to mať nič spoločné s prácou a dobrou vôľou. Tak načo sa snažiť?

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.