Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

28. januára 2020

Lipták nominoval na zápas proti Británii aj Rybárikovú, súperky pricestujú bez Kontovej



Nehrajúci kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták nominoval päticu hráčok na februárové stretnutie Svetovej skupiny o postup na finálový turnaj Pohára federácie 2020 proti Veľkej Británii (7. - ...



Zdieľať
rybarikova 1 676x502 28.1.2020 (Webnoviny.sk) - Nehrajúci kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták nominoval päticu hráčok na februárové stretnutie Svetovej skupiny o postup na finálový turnaj Pohára federácie 2020 proti Veľkej Británii (7. - 8. februára). Jednotkou družstva bude košická rodáčka Viktória Kužmová, ktorej v singlovom rebríčku WTA patrí 60. miesto.


Okrem nej boli nominované aj Jana Čepelová, Rebecca Šramková, Anna Karolína Schmiedlová a tiež Magdaléna Rybáriková, ktorá v tejto sezóne zatiaľ neodohrala ani jeden súťažný duel.

Hrať sa bude na antuke


"Čaká nás dôležitý zápas a po dlhom čase máme šancu hrať o víťaznú trofej. Naše baby nie sú síce v úplne stopercentnej forme, ale myslím si, že tento zápas by im v tomto smere mohol pomôcť. Budú hrať pred domácim publikom a pevne verím, že sa dostanú do dobrej formy, aby sme uspeli. V minulosti bola v tomto tíme vždy veľmi dobrá chémia. Magdaléna Rybáriková sa pripravovala individuálne a bude súčasťou tímu," povedal tréner Matej Lipták na utorkovej tlačovej konferencii.

Stretnutie sa odohrá v bratislavskej AXA aréne Národného tenisového centra v Bratislave, pričom domáci tím si za povrch zvolil antuku. Šance slovenského tímu na úspech výrazne vzrástli vďaka absencii britskej jednotky Johanny Kontovej, ktorá v rebríčku dvojhry figuruje na 13. priečke.

Ženy po vzore mužov


"Máme silného súpera, hoci jeho zostava je trošku oklieštená. Bol som v Austrálii a Watsonová s Dartovou sa ukázali v dobrej forme. Budeme hrať na antuke, čo je dobrý ťah z hľadiska toho, že naše hráčky hrajú najlepšie práve na antuke a Britky na nej často nehrajú," uviedol Lipták.

Po vzore mužského Davisovho pohára aj ženský Pohár federácie tento rok vyvrcholí finálovým turnajom. V maďarskej Budapešti sa v polovici apríla predstaví dvanásť krajín, pričom osem postúpi z februárovej kvalifikácie. Pokiaľ by Slovensko v súboji s Veľkou Britániou neuspelo, bude o zotrvanie vo Svetovej skupine bojovať v baráži.

Už v predstihu majú na finálový turnaj PF garantovanú miestenku finalisti z roku 2019 Austrália a Francúzsko, Maďarsko ako usporiadateľ a tiež Česko, ktorému bola udelená voľná karta.

Pohár federácie 2020



  • nominácie na stretnutie Svetovej skupiny o postup na finálový turnaj


Družstvo Slovenska:
Viktória Kužmová (60. / 30. vo štvorhre)
Jana Čepelová (162. / -)
Rebecca Šramková (174. / 372.)
Magdaléna Rybáriková (176. / 877.)
Anna Karolína Schmiedlová (203. / -)
Kapitán: Matej Lipták

Družstvo Veľkej Británie:
Heather Watsonová (75. / 120.)
Harriet Dartová (173. / 164.)
Naiktha Bainsová (201. / 199.)
Katie Swanová (255. / 475.)
Emmma Raducanuová (375. / -)
Kapitánka: Anne Keothavongová




Zdroj: Webnoviny.sk - Lipták nominoval na zápas proti Británii aj Rybárikovú, súperky pricestujú bez Kontovej © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Štát má za odkúpenie arény na Tehelnom poli zaplatiť oproti pôvodnej cene oveľa viac
<< predchádzajúci článok
Mladý reprezentant David Strelec má vraj zo Slovana Bratislava prestúpiť do Sampdorie Janov