Niekoľko dôvodov prečo je dôležité nenechávať ľudí sedieť na vašej posteli v šatách, v ktorých sa pohybujú po vonku

59709
Ak vás vaša priateľka žiada, aby ste nesedeli na posteli v šatách, v ktorých sa pohybujete po vonku, neodporujte jej. Je lepšie ju v tomto prípade poslúchnuť. Nikdy totiž neviete, čo sa na šaty nazbieralo za celý deň a tu je odhalených niekoľko malých tajomstiev.

Baktérie sa prilepia na telo ako lepidlo

Podľa Philipa Tierna – riaditeľa mikrobiológie a imunológie na Newyorskej univerzite, môžu baktérie prežívať celé týždne alebo dokonca mesiace na šatách. Dokonca aj úplne nové šaty môžu byť stále kontaminované choroboplodnými zárodkami, takže je určite dobré vyzliecť si košeľu či nohavice, v ktorých ste chodili asi 12 hodín a až potom si sadnúť na posteľ. Toto pravidlo by sa malo vzťahovať aj na vašich hostí.

2 87

Oblečenie, ktoré nosíte vonku môže spôsobiť infekcie, vyrážky, akné a dokonca aj blchy

Jedným z dôvodov, prečo často vidíme akné na chrbte a na hrudi je oblečenie, ktoré zhromažďuje pouličný a kancelársky prach, pot a tiež odumretú pokožku. Vo všeobecnosti sa ľudské telo zbavuje približne pol milióna kožných buniek a približne jeden liter vypotí za deň. Vaša posteľ môže byť skvelým prepravným uzlom pre všetky nečistoty.

Urobte si chvíľku na premýšľanie o tom, čoho všetkého sa dotkli vaše šaty, napr. v metre, kancelárskych stoličiek, barových stoličiek, stien výťahu či lavičiek v parku. A popremýšľajte o tom, koľko ďalších ľudí sa už dotklo týchto sedadiel či iných vecí. Pozvali by ste ich, aby si sadli na vašu posteľ? Radšej porozmýšľate dvakrát, než necháte niekoho dotknúť sa postele, ktorá je mimoriadne dôležitá.

3 62

Vaša posteľ je zónou komfortu a bezpečnosti
Mali by ste sa pohodlne zabaliť do prikrývky a objímať vankúš, pretože to je práve to miesto, kde si dokážete najviac oddýchnuť a zároveň získať novú energiu pre ďalší deň. Divízia spánkového lekárstva na Harvarde napríklad odporúča nepracovať v posteli a tráviť čas radšej s priateľmi v kuchyni alebo v obývacej izbe. Mozog spája posteľ s relaxáciou a pohodlím, čo je skvelé pre zdravý spánok.
Foto: Brightside
Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre