Tipy na dovolenku

Ešte ste neboli v Taliansku? Vyberte si last minute a zbaľte cestovné kufre

Tajomstvo úspechu Talianska je jednoduché. Veľká plážová dovolenka v Stredozemnom mori, super bohatá „exkurzia“ po okolí, lyžiarske strediská plus výhodné nakupovanie. Z Ríma do Neapola, od zasnežených Álp po slnečné ostrovy. To a oveľa viac si môžete užiť vďaka výhodnej ponuke last minute zájazdov.

Taliansko je krajinou, ktorá si na nedostatok turistov nesťažuje v zime ani v lete. Pre slávnu topánku európskej metropoly sa každoročne nadchnú milióny dovolenkárov z celého sveta. Prečo? Dovolenka v Taliansku znamená čisté a teplé more, krásne pláže, nádhernú prírodu, architektúru a chutné jedlo.

Mnohých náročnejších cestujúcich neodradí ani pomerne vysoká cena dovoleniek a skôr asketické vybavenie väčšiny mestských hotelov. Samozrejme, konkurencia robí svoje, a preto sa aj tu snažia prispôsobiť trendom a pohodliu dovolenkárov v plnej miere.

Pokiaľ by ste hľadali aj prispôsobivé ceny, stačí si vybrať letnú dovolenku niekoľko dní dopredu. Mnohé cestovné kancelárie od vás pri podpise zmluvy požadujú minimálnu zálohu a doplatok pár týždňov pred odchodom, čo je dobré najmä pre nepredvídateľné situácie, ktorých je v živote viac než dosť.

Krajina večného slnka a jedinečného kultúrneho dedičstva

Taliansko sa pýši bohatou históriou a kultúrou, malebnou krajinou a príjemnou klímou. Je to krajina vynikajúcich jedál a vín, haute couture a luxusného odpočinku na mori. Každý si tu nájde pre seba niečo špeciálne a získa celý rad pozitívnych emócií a živých dojmov.

Taliansko je rozprávka, ktorá sa môže stať vašou realitou

Ako cieľ dovolenky alebo svadobnej cesty, romantického výletu či wellness, Taliansko  každoročne priťahuje, láka a fascinuje obrovské davy turistov. Výhodou je, že na návštevu tohto turisticky obľúbeného regiónu nemusíte využívať leteckú prepravu a pohodlne sa dostať do Talianska autom.

Aby bolo ale všetko komfortné a naozaj bez chýb, nezabudnite si do kvalitného cestovného kufra pribaliť všetky dôležité veci, doklady, peniaze, poistenie a vydať sa na spoznávanie tejto krásnej exotickej krajiny s tými najbližšími.

Foto: pixabay.com