ANDROIDSpravodajstvo

Android by mohol už čoskoro získať funkciu „Nearby Sharing“, ktorá ponúkne rýchle a komfortné zdieľanie dát ako AirDrop od Apple

Google pracuje na prinesení rýchlejšie a komfortnejšieho prenosu dát medzi zariadeniami. Funkcia sa bude volať Nearby Sharing.

V priebehu včerajšieho dňa sme Vám priniesli článok, v ktorom sme písali o 7 funkciách, ktoré by sme radi videli v novom Androide 11. Jednou z nich bola aj funkcia „AirDrop“, ktorú nájdeme na konkurenčnej platforme iOS. Ide o funkciu, ktorá umožňuje rýchly prenos dát medzi zariadeniami bez toho, aby ste ich museli medzi sebou fyzicky prepájať. Zároveň prenosové rýchlosti sú oveľa rýchlejšie, ako v prípade štandardných technológií.

Portál xda-developers.com priniesol správy, v ktorých poukazuje na novú funkciu „Nearby Sharing“, ktorá by sa mohla objaviť v operačnom systéme Android. Táto funkcia by nemala fungovať prostredníctvom technológie Bluetooth, ale k zdieľaniu dát  by malo dochádzať prostredníctvom WiFi technológie. Autor článku zároveň publikoval aj video, v ktorom sa mu podarilo aktivovať túto funkciu, a to už vo verzii Androidu 10. Vo videu nižšie môžete vidieť prenos dát pomocou tejto novej funkcie medzi zariadeniami Google Pixel 2XL a Google Pixel 4.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Ako ste mohli vidieť vyššie, tak autor videa od 3 minúty demonštruje, ako bude prebiehať samotné zdieľanie súborov. V podstate sa nebude jednať o nič nové z pohľadu postupu zdieľania súborov. Používateľ označí súbory, ktoré chce zdieľať a následne vyberie možnosť prostredníctvom funkcie „Nearby Sharing“. Tak ako bolo tomu doposiaľ pomocou iných štandardov.  Na druhom smartfóne používateľ akceptuje žiadosť a  následne prebehne prenos dát medzi zariadeniami. Zároveň treba dodať, že podľa všetkého by táto funkcia nemala byť exkluzívne dostupná len pre zariadenia spoločnosti Google, ale aj pre ostatné. Niekoľko používateľov iných značiek smartfónov totiž hlásilo, že sa im podarilo túto funkciu sprístupniť aj na ich smartfóne.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Tagy
Zobraziť komentáre
Close
Close