28.1.2020 20:10 | Apple

Broadcom uzavrel s Apple kontrakty za miliardy eur. Bude dodávať aj bezdrôtové čipy

Zdroj: Pixabay / geralt

Niektoré riešenia dodá aj materská Avago.

Ak sa bavíme o modernom elektronickom zariadení, len ťažko si u väčšiny z nich dokážeme predstaviť absenciu čipov, ktoré zaisťujú nejakú formu bezdrôtovej či sieťovej komunikácie. Či už ide o notebooky, počítače, tablety alebo telefóny. A práve kvôli týmto čipom uzavrel Apple s firmou Broadcom obrie kontrakty.

Okrem iného ide o dvojročnú zmluvu na dodávku výkonných komponentov pre Apple, upozornil web Heise.de.

Okrem Wi-Fi a Bluetooth čipov by mal Broadcom navyše dodávať Apple aj ďalšie druhy rádiofrekvenčných komponentov. Či už priamo alebo aj cez svoju materskú spoločnosť Avago, ktorá Broadcom kúpila v roku 2015 za 37 miliárd dolárov (približne 33,5 mld. eur).

Kontrakty by mali výhľadovo, do roku 2023, priniesť do kasy Broadcomu príjmy približne 15 miliárd dolárov (približne 13,6 mld. eur).

Môžeme očakávať, že práve týchto čipov sa dočkáme v iPhonoch, iPadoch, MacBookoch a všetkých ďalších zariadeniach od Apple. Vďaka tak významnej dohode a objednávkach vo veľkých množstvách môžeme tiež predpokladať, že si Apple bude u mnohých čipov upravovať aj špecifické vlastnosti priamo na mieru jednotlivých produktov.

(1 EUR = 1,1005 USD)