Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

28. januára 2020

Lesný požiar v Austrálii sa vymkol kontrole a ohrozuje hlavné mesto Canberra



Lesný požiar, ktorý spôsobil vojenský vrtuľník pomáhajúci pri hasení požiarov, sa vymkol kontrole a ohrozuje od utorka domy na predmestiach austrálskeho hlavného mesta Canberra. Požiar, ktorý ...



Zdieľať
australia_wildfires_92184 ec8a7d33e9a84532a09d2aa2c0523f35 676x450 28.1.2020 (Webnoviny.sk) - Lesný požiar, ktorý spôsobil vojenský vrtuľník pomáhajúci pri hasení požiarov, sa vymkol kontrole a ohrozuje od utorka domy na predmestiach austrálskeho hlavného mesta Canberra.


Požiar, ktorý vypukol v pondelok popoludní, sa už rozšíril na plochu 8 000 hektárov. Vyvolali ho pristávacie svetlá z dopravného vrtuľníka, ktoré podpálili trávu v národnom parku južne od Canberry.

Úrady vyzývajú obyvateľov južných predmestí, aby boli pripravení na možnú evakuáciu. Požiar podľa nich predstavuje najväčšiu hrozbu pre hlavné mesto od roku 2003, keď tam ohnivé inferno pripravilo o život štyroch ľudí a zničilo takmer 500 domov za jediný deň. Bezprostredne ohrozená je obec Tharwa, nie všetci jej obyvatelia sú však pripravení opustiť svoje majetky.



Zdroj: Webnoviny.sk - Lesný požiar v Austrálii sa vymkol kontrole a ohrozuje hlavné mesto Canberra © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Prezidentka Čaputová prijala demisiu Sólymosa, životné prostredie dočasne povedie Érsek
<< predchádzajúci článok
Čaputová prijala demisiu Sólymosa, ministerstvo bude dočasne riadiť Érsek