Fotograf čakal celé dni na to, aby sa mu podarilo zachytiť tieto roztomilé gepardie mláďatka

1258

Skupinu mláďat gepardov zachytil fotograf vo chvíli, kedy sa vybrali na preskúmanie svojho územia. Mal aj kus šťastia, pretože bol v správnej chvíli na správnom mieste, keďže zastihol malé krásne stvorenia na jednej z ich prvých prechádzok. Vyžiadalo si to však aj veľkú dávku trpezlivosti.

Krásne fotografie zachytil Paul Mahagi, ktorý sa venuje fotografovaniu divočiny. Treba tiež dodať, že niekoľko dní strávil čakaním v tanzánskom národnom parku Serengeti v nádeji, že sa mu podaria práve takéto zábery. Aj keď neskôr, no predsa sa mu trpezlivosť vyplatila. Tieto mláďatká sú rozkošné aj vďaka kožúškom vedúcim pozdĺž celého ich chrbta. Podľa Big Cat Rescue pomáha táto dlhá kožušina maskovať mláďatá, keď kráčajú vysokou trávou za matkou. Miznúť im začína tak po troch mesiacoch.

Paula potešilo, že si všimol mláďatá a je presvedčený, že vyliezli von preto, aby sa pozdravili. „Veľa času trávim v parku hľadaním tých najlepších momentov hodných fotografie. Vedel som, že v parku prišli na svet mláďatá geparda a chcel som ich skrátka vidieť. Som veľmi spokojný s tým, ako sa ukázali. Nikdy som si nemyslel, že získam také vynikajúce zábery. Vyzerá to, že prišli pozdraviť svet. Gepardi sú veľmi roztomilí,“ povedal fotograf na záver. A skutočne sú to nádherné zábery.

 

 

 

Zdroj

Foto: Facebook

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre