Nová „žiletka“ Motorola Razr ide do predaja. Výrobca ihneď informuje, ako sa adekvátne starať o krehký skladací displej

Jedna z najväčších štýloviek na trhu so smartfónmi sa po dlhých 2 mesiacoch dostáva do oficiálneho predaja

Zdroj: Youtube (Motorola)

Spoločnosť Motorola predstavila ešte v novembri minulého roku nástupcu úspešnej „žiletky“, ktorú mala v ruke veľká väčšina z nás. Nový Motorola Razr však pochopiteľne prišiel s najmodernejšími technológiami, ktoré rozhodne nie sú pre každého. Na mysli máme skladací displej, ktorý aktuálne patrí medzi raritu, keďže na trhu príliš veľa modelov nenájdeme.

Za pomerne malým výberom modelov skladacích smartfónov však stojí nedokonalá technológia, ktorá je aktuálne ešte v „dospievacom“ štádiu, čo si samotní výrobcovia dobre uvedomujú. Skvelým príkladom sú smartfóny Huawei Mate X, ale aj Galaxy Fold od Samsungu, ktoré svoj príchod na trh príliš dobre nezvládli. Používatelia v prípade smartfónu Galaxy Fold hlásili obrovské problémy s displejom, ktorých vyriešenie trvalo napokon niekoľko mesiacov. Podobnej situácii sa však chce spoločnosť Motorola vyhnúť a práve preto v deň spustenia oficiálneho predaja zverejnila inštruktážne video, ako novú „žiletku“ používať a ako sa o samotný displej starať.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

„Výstupky a hrčky sú normálne“

Vo videu nájdeme hneď niekoľko zaujímavých odporúčaní, ktoré by nemal človek prehliadnuť. Spomenieme určite poznámku, že „výstupky a hrčky na displeji sú normálne“, čiže nezávadné. V prípade bežného smartfónu by sme o nezávadnosti rozhodne hovoriť nemohli, no „skladačky“ sú na podobné vydutiny pomerne háklivé, keďže vonkajšiu stranu displeja pokrýva špeciálny flexibilný materiál, ktorý nie je v dnešnej dobe ešte úplne dotiahnutý do dokonalosti.

Motorola Razr 2019 je oficialne predstavena
Zdroj: Youtube (Motorola)

Výrobca zároveň upozorňuje, že sa používatelia majú vyhýbať ostrým predmetom. Prípadní záujemcovia akéhokoľvek skladacieho smartfónu by mali mať určite na pamäti, že ochranné vrstvy sú na skladačkách natoľko náchylné, že pre ich poškodenie stačí naozaj ostrejší predmet, napríklad kľúče, či silnejšie zatlačenie nechtom. V prípade bežného smartfónu príde pri strete s kľúčami ku poškriabaniu displeja (častokrát zanedbateľného), no v prípade skladačiek často dochádza ku hĺbkovému poškodeniu vrstvy a ku rozsiahlejšiemu poškodeniu v okolí poškriabania.

Motorola Razr je oficialne predstavena
Zdroj: Youtube (Motorola)

Novú MotoroluR razr si momentálne môžu kúpiť iba záujemcovia z USA, kde bol predaj spustený pred niekoľkými hodinami. Aktuálne je však exkluzívnym modelom, ktorý je dostupný iba u operátora Verizon. Dostupnosť aj v ďalších kútoch sveta zatiaľ známa nie je.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre