Futbal - 28.01.2020 14:22

Najlepším nahrávačom v Európe De Bruyne

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Transfermarkt.com

Futbalová sezóna je v plnom prúde a to naprieč celou Európou. Postupom času sa už tradične objavujú mnohé štatistiky mapujúce počínanie si futbalistov. Tá najnovšia sa pozrela na gólové prihrávky, ktoré hráči vyprodukovali počas aktuálneho ročníka. Najlepšie v silnej konkurencii obstál špílmacher Manchestru City Kevin De Bruyne.

V anglickej Premier League nastúpil v dvadsiatich troch zápasoch a na svoje konto si pripísal šestnásť asistencií, čo je suverénne najviac spomedzi hráčov, ktorí pôsobia v najlepších piatich európskych ligách. K tomu pridal aj sedem presných zásahov a tak sa celkovo podieľal na dvadsiatich troch góloch svojho tímu, čo značí priemer jeden vypracovaný gól na zápas.

Zdroj: Transfermarkt.com

Z tohto pohľadu je na tom ešte lepšie talentovaný krídelník Borussie Dortmund Jadon Sancho. Ten nastúpil v Bundeslige sedemnásťkrát a k dvanástim asistenciam pridal aj jedenásť presných zásahov. Priemerom teda zo zoznamu najlepších nahrávačov vyčnieva a vo svojich devätnástich rokoch tak určite bude cenným artiklom aj na prestupovom trhu. Celkovo majú v rebríčku najväčšie zastúpenie nemecké kluby so štyrmi hráčmi v TOP desiatke. Okrem nich sú na zozname traja hráči z Anglicka a tiež Talianska.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora