Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

28. januára 2020

Poľské súdnictvo rieši aj Európska komisia, opozícia označila situáciu za bezvýchodiskovú


Tagy: súdnictvo

Podpredsedníčka Európskej komisie (EK) Věra Jourová pricestovala do Poľska na stretnutie s predstaviteľmi tamojšieho parlamentu a justície v súvislosti s nedávno prijatou legislatívou, ktorá umožní ...



Zdieľať
tech government_oversight_08568 032093bada1c4bb8885663c0ce0e688d 676x451 28.1.2020 (Webnoviny.sk) - Podpredsedníčka Európskej komisie (EK) Věra Jourová pricestovala do Poľska na stretnutie s predstaviteľmi tamojšieho parlamentu a justície v súvislosti s nedávno prijatou legislatívou, ktorá umožní odvolávanie poľských sudcov. Jourová, ktorá je podpredsedníčkou EK pre hodnoty a transparentnosť, v utorok uviedla, že chce o záležitosti hovoriť priamo s poľskými predstaviteľmi, aby lepšie pochopila úmysly vlády a spoločne dokázali nájsť riešenie.


Spor okolo poľského súdnictva sa vystupňoval minulý týždeň, keď poslanci schválili zákon umožňujúci politikom odvolávať sudcov a vláda tiež verejne podkopala autoritu najvyššieho súdu, ktorý si z veľkej miery zachovával svoju nezávislosť.

Jourová sa v Poľsku stretla s predsedníčkou dolnej komory parlamentu Elžbietou Witekovou z vládnej strany i s predsedom Senátu Tomaszom Grodzkým zastupujúcim opozíciu. Grodzki označil situáciu v poľskom súdnictve za "bezvýchodiskovú".


Zdroj: Webnoviny.sk - Poľské súdnictvo rieši aj Európska komisia, opozícia označila situáciu za bezvýchodiskovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Tagy: súdnictvo
   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Opitý Ján týral svoju 87-ročnú matku, pri poslednom vyčíňaní ju škrtil
<< predchádzajúci článok
Netanjahu pristúpil v kauze údajnej korupcie k vážnemu kroku, stiahol žiadosť o imunitu