Slovenská krčma je nový hudobný festival

Takmer 100 krčiem naprieč celou krajinou privíta od 4. do 16. februára vyše 130 kapiel a umelcov v rámci festivalu Slovenská krčma.

28.01.2020 11:16
debata
Festival Slovenská krčma bude od 4. do 16... Foto: Ilustrácia: Matúš Vizár
festival-slovenska-krcma.1578917840 Festival Slovenská krčma bude od 4. do 16 februára.

V zozname účinkujúcich sú známe mená ako Billy Barman, Para, Rozpor, Vec & Škrupo + Tono, Bez ladu a skladu, Modré Hory, Komajota i začínajúce kapely, ktorých členovia sú ešte študentmi stredných škôl.

Mimoriadne pestré je i žánrové zastúpenie, keď v zozname nájdete pop, rock, metal, jazz, punk, D&B, reggae, hip-hop, swing či predstaviteľa vážnej hudby – Jozefa Luptáka.

Iniciatíva Slovenská krčma vznikla na pôde festivalu Pohoda a chce ukázať, že Slovensko nie je rasistická krajina.

„Sme presvedčení, že väčšina návštevníkov krčiem na Slovensku nie sú rasisti a nestotožňujú sa s fašistickými názormi. Práve na ľudí z krčiem sa odvolával Robert Fico pri svojom schvaľovaní výrokov exposlanca Mazureka po jeho právoplatnom odsúdení Najvyšším súdom, keď povedal: „Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, môžu rovno orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí, vrátane ležiacich psov, pozatvárať.“ Nesúhlasíme s delením občanov na kaviareň a krčmu, chodíme do jedných aj do druhých," uvádzajú organizátori festivalu.

Medzi podnikmi nájdete viaceré „echt“ krčmy i zopár kaviarní a klubov. Pridali sa krčmy zo všetkých kútov Slovenska od Bratislavy, cez Hurbanovo, Námestovo, Trebišov až po Hostovice na severovýchodnej hranici Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Festival Slovenská krčma