VIDEO: Zemetrasenie si vyžiadalo najmenej 21 mŕtvych

NETKY.SK • 25 Január 2020, 11:50 • 2 min
VIDEO: Zemetrasenie si vyžiadalo najmenej 21 mŕtvych

ANKARA - Zemetrasenie s magnitúdom 6,8, ktoré v piatok večer zasiahlo východ Turecka, si vyžiadalo najmenej 21 mŕtvych. V sobotu o tom informovali miestni záchranári s tým, že ďalších vyše tisíc ľudí utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Záchranné zložky pokračujú v pátraní po zhruba tridsiatke ľudí, ktorí uviazli pod troskami zrútených budov v provinciách Elazig a Malatya, informoval minister zdravotníctva Fahrettin Koca a zároveň varoval, že počet obetí môže stúpnuť.

Zemetrasenie zasiahlo oblasť neďaleko mesta Sivrice vo východotureckej provincii Elazig o 18:55 stredoeurópskeho času, uviedol turecký Úrad pre katastrofy a núdzový manažment, podľa ktorého zaznamenali aj 228 dotrasov.

 


Minister životného prostredia Murat Kurum zas informoval, že vo dvoch spomínaných provinciách sa zrútilo asi 30 budov a stovky ďalších sú poškodené a nebezpečné.

Otrasy bolo cítiť aj v Sýrii, Libanone a Iráne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona