Bol som trocha zavretý, ľutoval Sagan. Záver mu nevyšiel

TA3 TASR SITA
28.1.2020 08:04

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v druhej etape pretekov Vuelta a San Juan v Argentíne piate miesto. V záverečnom špurte 169 km dlhej etapy so štartom i cieľom v meste Pocito sa z víťazstva tešil Kolumbijčan Fernando Gaviria, jazdec tímu UAE Team Emirates sa vďaka triumfu dostal aj na čelo celkovej klasifikácie.

Bol som trocha zavretý, ľutoval Sagan. Záver mu nevyšiel
SITA/AP (ilu)

Na druhé miesto odsunul domáceho Nicolasa Naranja (Agrupacion Virgen De Fatima), na tretej pozícii finišoval Talian Macro Benfatto (Bardiani-CSF-Faizane). Sagan je v priebežnom poradí na 6. mieste.

"Tím odviedol veľmi dobrú prácu od začiatku do cieľa a kontroloval vedúcu skupinu. Bohužiaľ, v cieľovej rovinke som bol trochu ´zavretý´, nedokázal som sa z toho dostať a ísť si za víťazstvom. Pocity sú dobré, ale stále potrebujem nejaký čas na to, aby boli moje nohy v optimálnej kondícii. Som šťastný, že sa môžem pretekať na tomto podujatí, diváci boli fantastickí," povedal Peter Sagan pre web tímu Bora-Hansgrohe.

2. etapa: (Pocito - Pocito, 168,7 km): 1. Fernando Gaviria (Kol.) UAE Emirates 3:30:06 h, 2. Nicolás Javier Naranjo (Arg.) Agrupacion Virgen De Fatima, 3. Marco Benfatto (Tal.) Bardiani-CSF Faizane, 4. Piet Allegaert (Belg.) Cofidis, 5. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 6. Travis McCabe (USA) Israel Start-Up Nation - všetci rovnaký čas

Poradie po 2. etape: 1. Fernando Gaviria (Kol.) UAE Emirates 7:15:10 h, 2. Rudy Barbier (Fr.) Israel Start-Up Nation - rovnaký čas, 3. Manuel Belletti (Tal.) Androni Giocattoli-Sidermec +4 s, 4. Nicolás Javier Naranjo (Arg.) Agrupacion Virgen De Fatima +4, 5. Tomas Contte (Arg.) Equipo Continental Municipalidad de Pocito +6, 6. Marco Benfatto (Tal.) Bardiani-CSF Faizane +6, ... 8. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +10


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok