Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

28. januára 2020

Polášek s Dodigom postúpili do semifinále štvorhry na Australian Open



Slovenský tenista Filip Polášek spolu s Chorvátom Ivanom Dodigom postúpili už do semifinále grandslamového Australian Open. Bez straty setu už do ...



Zdieľať
filip polasek ivan dodig 1 676x451 28.1.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenský tenista Filip Polášek spolu s Chorvátom Ivanom Dodigom postúpili už do semifinále grandslamového Australian Open.

Bez straty setu už do semifinále


V utorňajšom zápase zdolali za 79 minút nenasadený salvádorsko-britský pár Marcelo Arévalo, Johny O'Mara 6:3, 6:2 a naďalej platí, že v Melbourne nestratili ani set.

Filip Polášek a Ivan Dodig na Australian Open 2020



  • štvorhra


1. kolo: Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) – Blake Ellis, Alexei Popyrin (Aus.) 7:6 (11), 6:3
2. kolo: Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) – Chris Guccione, Matt Reid (Aus.) 6:3, 6:4
osemfinále: Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) – Bob Bryan, Mike Bryan (USA) 6:3, 6:4
štvrťfinále: Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) - Marcelo Arévalo, Johny O'Mara (Salv./V. Brit) 6:3, 6:2


"V prvom rade sa chcem poďakovať všetkým ľudom, ktorí nás podporujú nielen teraz, ale aj na ostatných turnajoch. Ako ste dnes mohli vidieť, často sme si pomáhali pri problémoch na servise a dobre to fungovalo. Som za to vďačný," povedal Polášek v televíznom rozhovore tesne po skončení duelu.

"Posledné dva zápasy sme hrali veľmi dobre. Stále je však pred nami dlhá cesta. Preto je dôležité, aby sme zostali pokojní a naďalej hrali dobrý tenis. Takisto sa chcem poďakovať divákom - vidíme sa zajtra," doplnil Dodig svojho deblového kolegu.

Vyrovnané grandslamové maximum


Polášek s Dodigom navyše, vyrovnali svoje doterajšie spoločné grandslamové maximum. Vlani sa medzi elitné kvarteto prebojovali aj na Wimbledone, kde nad ich sily bolo francúzske duo Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut.

Víťazi vlaňajšieho turnaja ATP Masters 1000 v Cincinnati si ešte musia na svojich semifinálových súperov počkať. Vzídu zo záverečnej štvrťfinálovej konfrontácie medzi domácim párom Max Purcell, Luke Saville a mexicko-britskou dvojicou Santiago González, Ken Skupski.

Polášek v aktuálnom live vydaní deblového rebríčka poskočil už na piate miesto, keď predstihol Brazílčana Marcela Mela a tiež Poliaka Lukasza Kubota.

Australian Open 2020 - štvorhra mužov - štvrťfinále



  • utorok


Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-4) - Marcelo Arévalo, Johny O'Mara (Salv./V. Brit) 6:3, 6:2

I. set


Nasadené štvorky turnaja veľmi dobre začali a už po dvanástich minútach viedli rozdielom troch gemov. Neskôr mali za stavu 4:1 tri brejkbaly pri podaní Arévala a hoci ich nedokázali využiť, prvé dejstvo napokon ovládli pomerom 6:3.

V úvodnom sete spravili iba štyri nevynútené chyby a pri ich menách svietilo neuveriteľných 23 víťazných úderov. Pomohli si troma esami a po prvom servise vyhrali 76% loptičiek.

II. set


Účastníci ostatného Turnaja majstrov nezaváhali ani v druhom sete. Prvých sedem loptičiek síce išlo na konto ich súperov, ale Dodig sa následne pri svojom podaní skoncentroval a spolu s Poláškom odvrátili všetky tri brejkbaly.

Navyše, v treťom geme získali servis O'Maru a potom už v Margaret Court Arene kontrolovali priebeh štvrťfinálového stretnutia.

Napokon bolo druhé dejstvo ešte jednoznačnejšie než to prvé a salvádorsko-britský pár získal len dva gemy. Zápas ukončil Polášek víťazným forhendovým volejom pri sieti.




Zdroj: Webnoviny.sk - Polášek s Dodigom postúpili do semifinále štvorhry na Australian Open © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Svetová jednotka vyradila Kvitovú, semifinále Australian Open si zahrá aj Keninová (video)
<< predchádzajúci článok
Sagan sa snažil vyviesť za Gaviriom v napínavom špurte v závere 2. etapy Vuelta a San Juan (video)