Aktuálne 28. január 2020

Polášek s Dodigom postúpili už do semifinále Australian Open

TASR
TASR
Filip Polášek vyrovnal svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Wimbledonu a v onlajn vydaní svetového deblového rebríčka figuruje už na piatom mieste - najvyššie v kariére.
Filip Polášek vyrovnal svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Wimbledonu a v onlajn vydaní svetového deblového rebríčka figuruje už na piatom mieste - najvyššie v kariére.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Polášek s Dodigom postúpili už do semifinále Australian Open
Foto - TASR/AP

Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali už do semifinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo štvrťfinále ako nasadené štvorky zdolali salvádorsko-britský pár Marcelo Arevalo, Johny O'Mara 6:3, 6:2.

Polášek vyrovnal svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Wimbledonu a v onlajn vydaní svetového deblového rebríčka figuruje už na piatom mieste - najvyššie v kariére.

Poláškovi s Dodigom vyšiel úvod zápasu, keď v druhom geme prelomili podanie Arevala a vybudovali si náskok 3:0. Slovensko-chorvátsky tandem pôsobil na dvorci oveľa zohratejším dojmom ako nenasadená salvádorsko-britská dvojica, pre ktorú to bol iba dvanásty spoločný zápas. V šiestom geme nevyužili Polášek s Dodigom pri servise Arevala vedenie 40:0 a v ďalšej hre museli ísť cez zhodu, no výhodu brejku dokázali pretaviť v zisk prvého setu.

Na začiatku druhého dejstva sa Arevalo s O'Marom zlepšili na returne a pri podaní Chorváta mali za stavu 1:0 k dispozícii tri brejkbaly. Chorvát si však podržal servis, v ďalšom geme s Poláškom súperov brejkli a šancu postúpiť do druhého spoločného grandslamového semifinále už z rúk nepustili. V ôsmom geme premenili pri podaní Poláška po úspešnom voleji slovenského daviscupového reprezentanta hneď prvý mečbal.

V semifinále nastúpia proti víťazom duelu medzi austrálskym párom Max Purcell, Luke Saville a mexicko-britskou dvojicou Santiago Gonzalez, Ken Skupski. Polášek s Dodigom majú v Melbourne už istú spoločnú prémiu 200-tisíc austrálskych dolárov pred zdanením a 720 bodov do svetového deblového rebríčka.

Polášek prežíval postup medzi elitné kvarteto v Melbourne veľmi emotívne. "Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí nás povzbudzujú na Australian Open i na ďalších turnajoch. Ste fantastickí. Dnes ste videli, v čom spočíva tajomstvo nášho úspechu. S Ivanom si dokážeme navzájom pomôcť. Ak sa niektorému z nás nedarí a trápi sa na podaní, potiahne to druhý," uviedol slovenský deblový špecialista v prvom pozápasovom interview.

Dodiga potešilo, že s Poláškom nadviazali na výborný výkon z osemfinálového súboja proti americkým dvojičkám Bobovi a Mikeovi Bryanovcom. "Dôležité je, aby sme teraz zostali pokojní. Verím, že ak budeme predvádzať super tenis, môžeme sa na tomto turnaji dostať ešte ďalej. Chcem sa poďakovať skvelému publiku za podporu, s Filipom si to v Melbourne naozaj užívame."

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0