Práce na novej čínskej nemocnici výrazne pokročili a takto to tam už po 4 dňoch vyzerá

3863

Úžasné zábery z dronov ukazujú rýchlosť, s akou čínski pracovníci stavajú novú nemocnicu vo Wu-chane. Rozhodli sa ju postaviť len za 10 dni kvôli tomu, aby bojovali proti šíreniu smrteľného koronavírusu, ktorý si už vyžiadal životy najmenej 81 ľudí.

Foto od youtube

Na nemocnici sa už vo veľkom pracuje a skutočne vidieť, že budova rastie ako z vody. Svoje úsilie do stavby vkladajú tisícky pracovníkov. Štyri stavebné spoločnosti pracovali už počas sviatkov čínskeho Nového roku, aby zabezpečili, že nemocnica zvaná Huoshenhan alebo „Fire God Mountain Hospital“, bude údajne môcť prijímať pacientov už 3. februára. Nemocnica sa buduje v západnej oblasti Wu-chanu, čiže v jednom z epicentier vírusu, ktorý doposiaľ infikoval viac ako 2 400 ľudí a rozšíril sa do viac ako 10 ďalších krajín.

Po dokončení bude nemocnica zaberať 2,5 hektáre a poskytne 1 000 lekárskych postelí. Štátne média informovali, že práce na nemocnici v okrese Caidian budú dokončené už o týždeň. Toto je však iba jedna z nemocníc, ktoré čínska vláda plánuje vybudovať v reakcii na prepuknutie koronavírusu. Ďalšie dve budú postavené v rovnakom meste, jedna v neďalekom meste Huanggang a ďalšia v Zhenzhou – čínskej provincii Henan. Zatiaľ čo sa dve budovy vo Wu-chane budujú od nuly, tak nemocnica v Huanggangu je prestavaná tak, že zahŕňa špecializovanú jednotku a 1 000 postelí na liečbu koronavírusu.

Už v roku 2003, kedy vypukol vírus SARS dokázali postaviť nemocnicu v Pekingu za týždeň  a tá liečila jednu sedminu pacientov z celej krajiny počas dvojmesačného obdobia. Vedci sa domnievajú, že vírusom už mohlo byť postihnutých viac ako 100 000 ľudí, čo je výrazne vyššie číslo ako sa oficiálne udáva. V súčasnej dobe ešte neexistuje žiadny liek na vírus a infikovaní ľudia sú liečení v karanténe.

Pozrite si na krátkom videu ako práce pokročili:

 

 

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre