Aktuálne správy #76: Legenda basketbalu Kobe Bryant a jeho dcéra zomreli pri havárii súkromnej helikoptéry a 5 rakiet zasiahlo ambasádu USA v Bagdade

1825

Prinášame vám najaktuálnejšie správy, zaujímavosti a informácie, ktoré vám poskytnú prehľad o dianí vo svete. Dnes sa dozviete o tom ako hormón lásky oxytocín môže pomôcť zlepšiť citovú väzbu ľuďom s autizmom, o tom ako má menšia dávka lítia pri liečbe Alzheimerovej choroby pozitívne účinky na liečbu, alebo o ruskom komikovi, ktorý vtipkoval o Putinovi utiekol z krajiny.

 

 

Vedci zistili, že podávanie oxytocínu dospelým mužom s autizmom pomáha s problémami vytvárať citové väzby. U skúmaných jedincoch zistili, že ich problém sa viaže na nedostatok oxytocínu a po aplikovaní tohto hormónu nosným sprejom dosiahli pozoruhodné výsledky.

 

 

Doterajšia liečba pomocou lítia mala pri vyšších množstvách lítia u starších ľudí nepriaznivé výsledky. Vedci na Mcgillovej Univerzite zistili, že 400 násobne menšie množstvo ako je momentálne predpisované má pozitívne účinky na liečbu.

 

 

Veľká časť samovrážd je viazaná na ľudí pracujúcich manuálnena najnižších pozíciach a to hlavne v stavebníctve a ťažobnom priemysle.

 

V prípade, že ste zmeškali predchádzajúcu časť, môžete to napraviť na tomto odkaze.

 

Zdroj: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre