Aktuálne 27. január 2020

Národná banka Slovenska ohlásila hromadné prepúšťanie

TASR
TASR
Informoval o tom ekonomický web Index denníka Sme, podľa ktorého banka tiež mení organizáciu zamestnancov na oddeleniach.
Informoval o tom ekonomický web Index denníka Sme, podľa ktorého banka tiež mení organizáciu zamestnancov na oddeleniach.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Národná banka Slovenska ohlásila hromadné prepúšťanie
Guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír. FOTO TASR - Martin Baumann

"Vážení kolegovia, dovoľujem si informovať, že v Národnej banke Slovenska sa s účinnosťou od 1. marca 2020 uskutoční rozsiahla organizačná zmena v štruktúre odborov, oddelení a úsekov," píše sa podľa Indexu v mailovej správe, ktorú prednedávnom dostali zamestnanci.

Podľa správy by sa mala uskutočniť aj zmena v personálnom obsadení na všetkých úrovniach, mali by byť vymenení referenti určitých oddelení, pričom NBS plánuje najať nových ľudí z externého prostredia. Personálne zmeny banka potvrdila.

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny podľa ekonomického webu potvrdilo, že evidujú "nahlášku" od zamestnávateľa, ktorý vykonáva "činnosti centrálnej banky". Zároveň priblížilo, že ohrozených je 79 zamestnancov, pričom informáciu o hromadnom prepúšťaní dostalo ústredie práce 20. januára.

NBS pre Index uviedla, že novú organizačnú štruktúru schválila banková rada na svojom poslednom zasadnutí, a to 14. januára. V rámci zmien teda banka nielen prepúšťa, ale mení aj organizáciu zamestnancov na oddeleniach. Počet pracovných miest sa podľa banky meniť nebude.

Hovorca národnej banky Peter Majer pre portál uviedol, že s účinnosťou od 1. marca pripravila NBS čiastočnú zmenu organizačnej štruktúry, čo súvisí s modernizáciou a inováciami.

"Zmeny boli navrhované výkonnými riaditeľmi dotknutých organizačných úsekov. NBS považuje za nutné hlavné činnosti týchto útvarov aktualizovať a zefektívniť," priblížil Majer.

Zmeny sa podľa neho týkajú dvoch úsekov, konkrétne úseku obozretného dohľadu a úseku regulácie a ochrany finančných spotrebiteľov. "Každému zamestnancovi dotknutému organizačnou zmenou bude ponúknuté iné voľné a vhodné pracovné miesto v NBS," dodal Majer.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0