Netradičná dovolenka? Navštívte Las Vegas – hlavné centrum hazardu v USA

Hlavné mesto hazardu, Sin City alebo metropola zábavy. Tieto a ďalšie ešte iné pomenovania sprevádzajú americké mesto Las Vegas, ktoré všetci poznáte z filmov, seriálov alebo ste ho možno osobne navštívili. Vychýrenú hazardnú lokalitu ročne navštívi cez 40-miliónov turistov, a to aj s cieľom utratiť peniaze v najslávnejších kasínach sveta.

Las Vegas - mesto, ktoré nikdy nespí

Vycestujte do USA

Aj keď sú v súčasnosti viac-menej online kasína na vzostupe, hráči stále vyhľadávajú aj klasické, teda kamenné hazardné prevádzky. Dokonca za nimi neváhajú cestovať cez oceán. Ich voľbou číslo jedna často býva Las Vegas. Najľudnatejšie mesto amerického štátu Nevada sa môže popýšiť širokou ponukou tých najluxusnejších prevádzok hazardu. To však zďaleka nie sú všetky dôvody, pre ktoré sa oplatí hrať v kamenných kasínach americkej metropoly. Vzrušujúcemu pocitu, plynúcemu z tohto miesta napomáha aj zaužívaná veta: „Čo sa stane vo Vegas, zostane vo Vegas.“  Čo všetko sa skrýva za týmto výrokom, necháme už na vašu predstavivosť.

Výhody kamenného kasína

Prvou je jednoznačne atmosféra. Online kasíno vám nedokáže nasimulovať rovnaké okolnosti, s akými sa stretnete v klasickom kasíne. Napríklad prítomné obecenstvo, ktoré pri hracích stoloch nahliada na priebeh hry a sprevádza hráčov počas ich úspechov alebo neúspechov. Lepší pocit z návštevy dotvára aj hlasná hudba, preblikajúce svetlá či výkriky šťastlivcov, ktoré sa zatiaľ nedajú vierohodne naprogramovať do virtuálnych hier.  Nezabúdajte ani na to, že hranie v klasických kasínach má aj socializačnú funkciu. Môže to byť aj zaujímavá cesta k novým priateľstvám alebo kontaktom. Z návštev tých vychýrenejších prevádzok sa stáva doslova spoločenská udalosť, čo je výhoda, ktorú virtuálna hazardná platforma rozhodne nemá. A to nespomíname známe osobnosti, ktoré sa tu často pohybujú.

Známe vegaské kasína

Na tých najlukratívnejších hazardných adresách nájdete napríklad kasína The Palazzo a The Venetian, ktoré tvoria spolu so Sands Convention Center druhý najväčší herný komplex na svete. Populárne Bellagio, ktoré môžete poznať aj z filmu Dannyho jedenástka (Ocean’s 11) je miestom, pred ktorým sa rozprestierajú Fountains of Bellagio. Áno, to sú tie slávne vegaské fontány zosynchronizované s hudbou.

Pozrite si nádhernú fontánu pred hotelom Bellagio

Toto kasíno sa môže pýšiť vysokou návštevnosťou profesionálnych hráčov pokru. Zmienime mená ako Doyle Brunson, Daniel Negreanu alebo Jennifer Harman. Miestny hazardný chrám hostil tiež niekoľko turnajov slávneho World Poker Tour. Vysoké hodnotenie si drží aj Wynn Las Vegas Casino, ktoré patrí medzi vysnívané destinácie každého veľkého hazardného hráča.  Komplex s 1800 slotmi, 26 pokrovými stolmi, reštauráciami, nočným klubom alebo wellnessom, hostil dokonca aj koncerty speváčky Beyoncé.

Foto: pixabay.com, video: youtube.com