Informácie o novom koronavíruse sa môže verejnosť dozvedieť na nových infolinkách ÚVZ

27.01.2020 (15:30)

Na tieto kontakty sa v prípade potreby môže verejnosť obrátiť so svojimi otázkami k tejto téme, prípadne s prosbou o radu, nonstop.

Informácie o novom koronavíruse sa môže verejnosť dozvedieť na nových infrolinkách, ktoré zriadil Úrad verejného zdravotníctva SR. Ide o telefonický a e-mailový kontakt pre informácie o novom koronavíruse. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (SR) Zuzana Eliášová. Na e-mail novykoronavirus@uvzsr.sk alebo telefónne číslo 0917 222 682 sa v prípade potreby môže verejnosť obrátiť so svojimi otázkami k tejto téme, prípadne s prosbou o radu. 24-hodinová telefonická linka začne fungovať dnes od 15:30.

Predseda vlády poverený riadením Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Peter Pellegrini sa v pondelok stretol s krízovým štábom z dôvodu aktuálnej situácie okolo koronavírusu. Aj keď na Slovensku zatiaľ neevidujeme prípad ochorenia na tento vírus, hlavný hygienik SR Ján Mikas upozornil, že pri súčasných možnostiach cestovania nevieme vylúčiť, že sa takýto prípad vyskytne aj u nás. "Práve preto sme tu, že nepodceňujeme túto situáciu, ale ani nechceme dramatizovať," uviedol. Ťažko podľa neho odhadnúť, ako sa vírus bude správať. Situáciu musíme podľa Mikasa monitorovať a byť čo najlepšie pripravení, aby sme eliminovali prípadnú epidémiu.
 
Zdroj: SITA, Foto: Nicole De Khors, Burst.shopify.com