Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Mestské lesy v Bratislave hľadajú koordinátora dobrovoľníckych prác

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Koordinátor má dobrovoľníkom vysvetliť priamo v teréne potrebné práce a usmerniť ich, taktiež má realizovať fotodokumentáciu a viesť štatistiku

Bratislava 27. januára (TASR) - Mestské lesy v Bratislave hľadajú koordinátora dobrovoľníckych prác v lesoparku. Zabezpečovať má priebeh prác s dobrovoľníkmi, ktorí majú záujem pomáhať mestským lesom. Bratislavská mestská organizácia o tom informuje na svojom webe.

Mestské lesy určia druh a miesto potrebnej práce a zabezpečia dobrovoľníkov. Koordinátor v určený deň zabezpečí dopravu a výdaj náradia, privítanie a inštruktáž dobrovoľníkov, usmerní prácu a po skončení akcie zabezpečí vrátenie požičaného náradia. V prípade dobrovoľníkov pôjde o skupiny prevažne zo súkromných firiem, prípadne z komunity bežcov, cyklistov či turistov. "Práce sú jednoduchého charakteru, napríklad upratovanie poťažbových zvyškov, zber smetí, natieranie drevených prvkov rekreačného mobiliáru či odstraňovanie invazívnych rastlín," priblížila organizácia.

Koordinátor má dobrovoľníkom vysvetliť priamo v teréne potrebné práce a usmerniť ich, taktiež má realizovať fotodokumentáciu a viesť štatistiku. Rozsah práce koordinátora predpokladajú Mestské lesy v Bratislave na 48 hodín mesačne, jeden až dva dni do týždňa. Forma pracovného pomeru má byť dohoda.

Organizácia od záujemcov žiada, aby mali vodičský preukaz, znalosť mestských lesov, komunikačné schopnosti, schopnosť riadiť a koordinovať väčšiu skupinu ľudí či manuálnu zručnosť. V prípade záujmu môže verejnosť kontaktovať Mestské lesy v Bratislave spolu so zaslaním svojho životopisu.