Zo zápisníka mestskej polície – 4. týždeň

27. 1. 2020

Mestská polícia Trenčín riešila v minulom týždni 436 udalostí. Viaceré z nich sa týkalo problémov s bezdomovcami.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby požiadalo mestskú políciu o súčinnosť. Na ulici Duklianskych hrdinov mali v sanitke imobilného pacienta, ktorého – vzhľadom k jeho hmotnosti – nedokázali vyniesť do bytu na 6. poschodí. Vyslaná hliadka mestskej polície zdravotníkom pomohla.

Pracovník spoločnosti Marius Pedersen prostredníctvom bezplatnej linky 159 nahlásil, že na gauči, ktorý je v rámci zberu nadrozmerného odpadu na sídlisku Juh určený na odvoz, spí nejaká osoba a odmieta vstať. Na miesto bola vyslaná hliadka mestskej polície, ktorá zistila, že ide o muža bez domova. Za budenie verejného pohoršenia ho mestskí policajti napomenuli a vyzvali na opustenie priestoru.  

Na linku 159 zatelefonovala zdravotná sestra z pohotovosti na Jesenského ulici, že tam majú v čakárni spiacu osobu a oni potrebujú ukončiť službu. Šlo o bezdomovca, ktorý v sprievode hliadky mestskej polície dobrovoľne opustil priestory čakárne.

Bezdomovcov riešili mestskí policajti aj po ďalšom hlásení na linku 159. Tentoraz telefonoval pracovník Železníc SR, že vo vestibule železničnej stanice sa pohybuje skupina bezdomovcov, ktorí tam fajčia a obťažujú cestujúcich. Na miesto boli vyslané dve hliadky mestskej polície, ktoré vo vestibule našli 5 ľudí, ktorí okrem budenia verejného pohoršenia, znečisťovali verejné priestranstvo a požívali alkohol na verejnosti. Po doriešení celej situácie všetci dobrovoľne opustili priestor čakárne a odišli smerom do parku.

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!