Mladí hudobníci zažijú vďaka 3 pódiám viac slávy

RTVS sa tento týždeň chystá zreprízovať druhú časť relácie. Vystúpia v nej Karmen Pál-baláž, Adam Ďurica a Marián Čekovský.

27.01.2020 16:00
3 pódiá Foto:
V relácii 3 pódiá vystúpila aj dcéra Mariána Čekovského Sofia, ktorá zahrala na gitare a zaspievala.
debata

Karmen Pál-Baláž radí začínajúcim hudobníkom: Keď vás oslovia tvorcovia relácie 3 pódiá, choďte do toho, takáto ponuka sa neodmieta! Ako mladá umelkyňa dodáva, po jej vystúpení v relácii dostala mnoho pozitívnych ohlasov na svoju tvorbu.

Z pekných správ na sociálnych sieťach sa teší aj moderátor relácie, skvelý hudobník Peter Bič, ktorý sa už nevie dočkať nakrúcania nových dielov. Kým sa tak stane, zatiaľ si rád pripomenie reláciu v reprízach, ktoré RTVS odštartovala so začiatkom roka. Tento štvrtok uvidíte a budete počuť aj Karmeninho tútora Adama Ďuricu a multitalentovaného hudobníka Mariána Čekovského, ktorému bude sekundovať dcéra Sofia. Pozerajte Jednotku RTVS 30. januára.

Minulý rok relácia 3 pódiá vyvolala ohlasy laickej aj odbornej verejnosti. Fanúšikovia sa zhodli na tom, že je to výnimočný počin, ktorý vrátil skutočnú hudbu na televízne obrazovky. Pochvaľujú si ju etablovaní umelci, ale najmä mladí, začínajúci muzikanti.

Karmen Pál-Baláž, ktorá na seba upozornila v televíznej hudobnej súťaži jednej komerčnej televízie, to dokáže dobre porovnať. „Ja osobne som dostávala veľa reakcií na moje dve nové pesničky „Púšťam ťa“ a „Zažiť ešte raz“, ktoré zazneli prvýkrát vôbec práve v 3 pódiách. Táto relácia dáva príležitosť ukázať sa širokému publiku aj začínajúcim hudobníkom a ja si myslím, že takáto ponuka sa neodmieta. Ak vás oslovia, mali by ste do toho jednoznačne ísť,“ odkazuje mladým umelcom Karmen Pál-Baláž.

RTVS sa tento týždeň chystá zreprízovať druhú časť relácie. Okrem Karmen v nej vystúpi aj Adam Ďurica a Marián Čekovský. Ten priviedol do košickej Tabačky, kde sa relácia nakrúcala, aj svoju dcéru Sofiu, ktorá zahrala na gitare a zaspievala. Na Čekym v tom momente bolo vidno obrovské dojatie a hrdosť. Adam bol zas nadšený, ako sa darí jeho chránenke Karmen a aké skvelé kombinácie relácia priniesla.

„Ja vnímam reláciu 3 pódia nielen ako reláciu, ktorá prezentuje nás, ktorých už Slovensko pozná, ale hlavne ako reláciu, ktorá nám ukazuje nové talenty. Skrýva sa tu totiž mnoho talentov, ktoré bez zviditeľnenia môžu zapadnúť prachom, ale 3 pódia nám všetkým dávajú šancu ukázať, čo v nás je,“ dodáva Adam Ďurica.

Jedným z cieľov relácie sú aj nečakané situácie a hudobné spojenia.

„Mňa veľmi teší, že si 3 pódiá našli svojich divákov. Máme veľmi pozitívne reakcie, mám pocit, že na facebooku a instagrame nebola ani jedna negatívna, čo je znamenie, že sme vykročili správnou cestou. Každý jeden diel bol iný a veľmi zaujímavý, vždy ma tešilo hlavne to, čo vzniklo nečakane. Veľa sme totiž improvizovali a bol som veľmi rád, keď sme si s niektorým z hudobníkov len tak niečo strihli a dobre to vypálilo. Chceli by sme, samozrejme, pokračovať, tak verím, že sa nám podarí v tomto roku nakrútiť ďalšiu sériu 3 pódií. Veľmi sa na to teším,“ uzatvára moderátor relácie Peter Bič.

Nové relácie by sa mali nakrúcať na jar. Zatiaľ si diváci môžu pozrieť reprízy. Najbližšie už vo štvrtok 30. januára od 23.05 na Jednotke RTVS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #3 pódiá