Vrtuľník smrti: Fotky z miesta, kde zomrel legendárny Kobe Bryant!

Zdieľať
Kobe Bryant
Kobe Bryant zahynul pri páde vrtuľníka Foto: SITA

Smrť legendárneho basketbalistu Kobe Bryanta (†41) otriasla celým nielen športovým svetom. Spolu s ním našli smrť v helikoptére ďalší 8 ľudia, medzi nimi aj dcéra bývalého hráca tímu LA Lakers Gianna (†13). Teraz sa v médiách objavili prvé fotografie z miesta obrovskej tragédie. Medzi obeťami je napríklad najlepšia kamarátka talentovanej dcéry basketbalistu Allysa Altobelliová a spoluhráčka z tímu Chester Paytonová.

Na Bryanta si spomenuli aj počas nedeľného udeľovania cien Grammy, kde mu venovala moderátorka Alicia Keys dojímavé vystúpenie. Smútok z tragédie bolo cítiť všade – na červenom koberci aj na hlavnom pódiu. Galavečer sa totiž konal tam, kde celé dve dekády žiaril Bryant v tíme Los Angeles Lakers – v hale Staples Center. Účastníci podujatia sa o nešťastí dozvedeli niekoľko minút pred začiatkom televízneho prenosu.

„Toto je pre Kobeho,“ povedala pred svojim vystúpením speváčka Lizzo, ktorá si domov odniesla tri gramofóniky – za Najlepší sólový popový výkon (Truth Hurts), Najlepší tradičný r’n’b výkon (Jerome) a Najlepší súčasný urban album (Cuz I Love You – Deluxe). „Svet prišiel o hrdinu,“ povedala moderátorka večera speváčka Alicia Keys. Mnoho hudobníkov sa nevyhlo slzám, ďalší len veľmi ťažko ovládali svoje emócie. „Delili ma dve sekundy od toho, aby som sem neprišiel,“ prezradil producent Hit-Boy, ktorý sa napokon rozhodol na podujatí zúčastniť z úcty k svojim príbuzným, ktorí išli s ním.

Na akcii nechýbal ani majiteľ klubu amerického futbalu New England Patriots Robert Kraft, ktorý Bryanta osobne poznal. „Nič nemôžeme považovať za samozrejmosť. Mali by sme mať vždy v mysli tých, na ktorých nám najviac záleží,“ poznamenal. Čo sa vlastne v osudný deň stalo je zatiaľ záhadou. Vrtuľník sa zrútil v ťažko dostupnej oblasti, neďaleko domu Kim Kardashian. Svedkovia tvrdia, že tesne pred pádom videli stroj krúžiť nad zemou. Hovorí sa aj o nízkej viditeľnosti, v oblasti totiž panovala hustá hmla. Všetko však ukáže až vyšetrovanie, ktoré bude skúmať, čo mohlo byť dôvodom obrovskej tragédie.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom