V Belgicku padal špinavý sneh

V Belgicku padal špinavý sneh
Belgicko Veronika Salayová

Pred pár dňami obyvateľov severovýchodného Belgicka prekvapil nezvyčajný jav. Napadol im sneh, avšak nie snehobiely, ale špinavý. 

Obyvateľom Limburgu a Antverp na severovýchode Belgicka  v stredu nasnežil špinavý sneh. Polia a cesty boli pokryté žltosivým snehom, ktorý obyvateľov vystrašil a vzbudil podozrenie.

Belgický meteorológ Bram Verbruggen uviedol, že ide o tzv. špinavý sneh, ktorý je kontaminovaným nečistým vzduchom. Smog spôsobil, že sneh nadobudol neprirodzenú farbu. 

V Belgicku sa niekoľko dní nachádzal vysokotlakový systém, ktorý spôsobil stlačenie vzduchu a prakticky žiadny vietor, čo prispelo k tomu, že v ňom bolo veľa prachu. Smog tak prenikol do snehu.

Špinavý sneh má rovnaké vlastnosti ako tradičný sneh, avšak aj napriek tomu ľudí v Belgicku odrádzal od vonkajších zimných aktivít a kontaktu so špinavým snehom sa mnohí chceli vyhnúť.

Belgické médiá taktiež neodporúčali športové aktivity v prírode. Sneh by mohol byť škodlivý pre zdravie.

V Belgicku vo Flámsku išlo o prvé sneženie v zime.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd