Sneh zasype stred a východ. V nižších polohách bude čľapkanica

Sneh zasype stred a východ. V nižších polohách bude čľapkanica
Peter Minárik

Už zajtra sa počasie na našom území výraznejšie zhorší. Počasie ovplyvní frontálny systém a ten na naše územie prinesie vlnu sneženia, ale aj dažďa. Aj v mestách, kde bude snežiť sa sneh bude priebežne topiť.

Milovníci zimného počasia najmä na strednom a východnom Slovensku sa môžu tešiť. Po vlne stabilného počasia nás čaká sneženie, ktoré prinesie niekoľko centimetrov nového snehu.

Snežiť začne už v priebehu zajtrajšieho rána a zrážky sa začnú vytvárať priamo na našom území. Zatiaľ čo na západnom Slovensku sa očakáva prevažne dážď alebo dážď so snehom, tak na strednom a východnom Slovensku by malo prevažne snežiť. 

Sneženie dorazí už v utorok ráno a v priebehu dopoludnia sa rozšíri nad celé stredné a východné Slovensko. V nižších polohách pod nadmorskou výškou 300 m n.m. sa očakávajú zrážky zmiešané, prípadne kvapalné.

V iných oblastiach stredného a východného Slovenska by malo prevažne snežiť, no aj v týchto oblastiach sa očakávajú teploty slabo nad nulou, a tak sa snehová pokrývka, ktorá bude priebežne pribúdať sa bude aj topiť a vytvárať sa tak bude čľapkanica.

Sneženie prinesie nový sneh predovšetkým na naše hory, kde je ho najviac potreba. V niektorých oblastiach môže napadnúť aj okolo 10 až 20 cm a to predovšetkým v oblasti Nízkych Tatier a v oblasti Malej a Veľkej Fatry. Na sneh sa však môžu tešiť aj mimo hôr.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd