- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

27. januára 2020

Čo píšu Slovenské národné noviny


ZÁPISNÍK – 4/2020
Slovenské národné noviny prinášajú aj v najnovšom čísle (3/2020) zaujímavé čítanie. Tu je niekoľko tipov a ukážok:

Malé zamyslenie po veľkom výročí: „Proces výpredaja slovenského národného bohatstva vrcholil, keď noví vládcovia pod zástavou SDKÚ predali vlajkové lode nášho priemyslu, a čo je dodnes najbolestivejšie aj celú našu energetickú základňu – Slovenský plynárenský priemysel, teplárne, vodárne, rozvodné siete a koncern Slovenské elektrárne vrátane Oravskej priehrady, vážskych stupňov, atómových energetických zdrojov i ťažko vybojované Gabčíkovo! Dnes mávajú pojmom mečiarizmus ako synonymom rozkrádania a obohacovania, presne ako zlodeji, čo kričia, chyťte zlodeja!“ (Ján Čomaj)

::
Zápas o volebné percentá: „V čom je problém s liberálnymi stranami? Už v súčasnosti sa pasujú ako jediné správne strany, dokonca niektoré si namýšľajú, že z Ústavy SR vyplýva charakter systému SR, a to liberálna demokracia. Usilujú sa o tom presvedčiť publikum na rôznych prednáškach tretieho sektora. Nebezpečenstvom pre demokraciu sú i vyhlásenia, aké mal v parlamente počas rozpravy k Istanbulskému dohovoru Martin Poliačik. Do parlamentu sa dostal na kandidátke SaS, v súčasnosti je podpredsedom strany Progresívne Slovensko a členom jeho predsedníctva. Tento grobian v politike tvrdil, že ,nech si pozriete akúkoľvek definíciu demokracie, bez toho liberálna je to totalita väčšiny. Iná ako liberálna demokracia neexistujeʻ. A tým, ktorí to neuznávajú, odkázal, že sú ,buď nedovzdelaní, alebo reálne chcú totalitu presadzovaťʻ. Pritom je to práve naopak. Popierať, že podľa základnej politickej orientácie delíme strany na konzervatívne, liberálne a sociálne, je ukážkou presadzovania liberálnej totality.“ (Eva Zelenayová)
::
Skrytí iredentisti: „Voľby budú aj akýmsi referendom o budúcich slovensko-maďarských vzťahoch. Ukážu, či slovenskí Maďari stále považujú za svoj najväčší problém súčasné štátotvorné usporiadanie, alebo svoju dôveru vložia do rúk liberálnym kozmopolitným politickým subjektom. Je však nesporným faktom, že na Slovensku oproti okolitým štátom sú práva národnostných menšín vysoko nadštandardné. Ak táto skutočnosť nestačí maďarským menšinovým politikom, máme právo sa pýtať, aké sú ich skutočné ciele. Ich volebné programy naznačujú, že v čase jubilejného stého výročia podpísania Trianonskej zmluvy budú stupňovať svoje požiadavky. Žiaľbohu, našou nerozvážnosťou a nekonečnými hádkami medzi sebou pomáhame postupnému okliešťovaniu Slovenska na prospech južného suseda.“ (Matej Mindár)
::
Napokon ešte odkaz na internetovú stránku Slovenských národných novín: snn.sk.

Ján Maršálek
::
Predchádzajúci: ZÁPISNÍK – 3/2020
::
Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

2 komentáre:

  1. Anonymný27.1.20

    Ak budeme voliť liberálnych, progresívnych, samoľúbych, nezodpovedných, schopných všetkého možného pre vlastné výhody, budeme sa čudovať nielen tomu, že nechodia autobusy, vlaky a verejná doprava, ako cez víkend v Banskobystrickom kraji. Možno sa nedočkáme ani záchranky či polície a darmo sa budeme sťažovať potom. Treba byť zodpovedný preventívne, ako k tomu viedol sv. Ján Bosco. Kto to môže pochopiť nech to pochopí, zdá sa, že na Slovensku ani vo väčšine európskych krajín to kresťania nepochopili. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Práve nás zastihla smutná správa: vynikajúci novinár, reportér a publicista, autor literatúry faktu Ján Čomaj včera (26. januára 2020) zomrel.
    https://literarnytyzdennik.sk/zomrel-jan-comaj-vynikajuci-slovensky-reporter-a-spisovatel-literatury-faktu-clen-sss/

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.