Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Frajer Neuville to dokázal!

Sunday, 26. 01. 2020 - 12:55, Ľuboš Kašický   

Frajer Neuville to dokázal!

Famóznou stíhacou jazdou dokázal v nedeľu Thierry Neuville predbehnúť obidve toyoty a zapísal sa prvé víťazstvo v novej sezóne WRC 2020.

 

Posledný deň úvodného podniku MS rely úplne pomiešal poradím. Hyundai Thierry Neuvilla bol už od soboty nezastaviteľný a dnes to Belgičan dokázal, keď bol najrýchlejší vo všetkých zvyšných meraných úsekoch. Navyše k bodom za prvé miesto si pripísal aj bonus za víťazný Power Stage! „Od včera som mal z auta vynikajúci pocit. Cítili sme, že môžeme vyhrať a išli sme si za tým. Je to môj najlepší štart do sezóny,“ radoval sa spokojný Neuville, ktorý konečne prerušil šesťročnú víťaznú šnúru Sebastiena Ogiera v Monte Carle.

Copyright manufacturer;2020montecarlo-hem-134.jpg

Francúz výborne začal, ale potom jeho toyota akosi strácala dych. Včera ho predbehol tímový kolega Evans, no dnes sa pred neho zvládol vrátiť, ale Neuville už bol nad jeho sily. „Je jedno, aké sme mali pneumatiky. Dnes sme na hyundai nestačili,“ krútil hlavou nie najšťastnejší ex-šampión. „Začať však sezónu druhým miestom nie je zlé,“ zahováral modrooký Ogier.

Copyright manufacturer;2020montecarlo-hem-007.jpg

Smutnejší musí byť Ogierov tímový koelga v Toyote, Elfyn Evans, ktorý znova nezvládol premeniť výbornú pozíciu na víťazstvo. „Nemal som zlý pocit z jazdy, no čas nestačil,“ nechápavo robil grimasy Walesan. „Až do včera všetko fungovalo, no dnešok nemôžem považovať za šťastný. Neviem prečo to dnes nedocvaklo. Čaká nás ešte veľa práce.“

Copyright manufacturer;2020montecarlo-fd-154.jpg

Zaujímavé bolo sledovať niekdajšiu superhviezdu a ex-pána Monte Carla, ktorý tu zvíťazil rekordných sedemkrát, Sebastiena Loeba. Ten aj v tejto sezóne pomáha tímu Hyundai a na Monte sa tešil tak, že vynechal aj provokujúci Dakar. Ešte po dvoch etapách bol, síce s väčšou stratou, na štvrtom mieste. Posledná tretia etapa mu však rozhodne nevyšla a prepadol sa až na konečnú šiestu priečku. „Zle som dnes obul a musel som ísť pomaly, aby som vôbec došiel do cieľa,“ uznal svoju chybu legendárny Seb Loeb, pred ktorého sa v nedeľu dostali aj Lappi (ford) s Rovanperom (toyota).

mc2020-results.jpg

Priebežné poradie v šampionáte teda vyzerá takto: 1.Thierry NEUVILLE 30 bod., 2.Sébastien OGIER 22 b., 3.Elfyn EVANS 17 b., 4.Esapekka LAPPI 13 b., 5.Kalle Rovanperä 10 bodov... Poradie tímov: 1.Hyundai Shell Mobis World Rally Team 35 bodov, 2.Toyota Gazoo Racing WRT 33 bodov, 3.M-Sport Ford World Rally Team 20 bodov.

WRC2 vyhral Mads Ostberg a vo WRC3 sa radoval Eric Camilli (obaja Citroen C3 R5). Camilli však bol rýchlejší a dominoval všetkým automobilom kategórie R5.

Druhým podnikom Majstrovstiev sveta rely bude švédska rely, ktorá sa jazdi uprostred februára v dňoch 13. - 16. 2. 2020.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri