Podpora Windows 7 pred viac ako týždňom skončila. Tu je návod, ako si ho môžete aktualizovať na Windows 10 a ostať v bezpečí

Pred viac ako týždňom ukončil Microsoft podporu Windowsu 7. Tu je návod, ako si ho jednoducho môžete aktualizovať na Windows 10.

Windows 7 podpora
Zdroj: Microsoft, Vosveteit.sk

Minulý týždeň ukončila spoločnosť Microsoft podporu jedného z ich najpopulárnejších operačných systémov, Windows 7. Pre užívateľov to znamená, že nebudú dostávať bezpečnostné aktualizácie a ich systém bude vystavený možnému bezpečnostnému riziku. Je preto najvyšší čas aktualizovať tento, už 11 rokov starý, operačný systém na jeho najnovšiu verziu.

ukoncenie podpory windows 10 upozornenie
Via Gizmochina.com

Aktualizujte si Windows 7 na  Windows 10

Ak hľadáte jednoduchú a ľahkú možnosť upgradu, tu je návod, ako na to. Je nutné spomenúť, že postup bude fungovať jedine v prípade originálnej kópie softwaru. Tí, ktorí ju nemajú si budú musieť kúpiť originál, a v lepšom prípade si môžu rovno kúpiť licenciu pre Windows 10.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Najprv zamierte na oficiálnu stránku Microsoftu, aby ste si stiahli Windows 10. Stránku nájdete tu. Keďže váš počítač funguje na starej verzií, uvidíte možnosť Update Now. Kliknite na ňu.

windows 10
Zdroj: vosveteit.sk

Stiahne sa vám aplikácia, ktorú použijeme na aktualizáciu. Spustite ju a riaďte sa inštrukciami na obrazovke. Aplikácia automaticky zistí verziu vášho systému a pripraví inštaláciu. Opäť sa dostanete k tlačidlu Update Now. Následne začne program sťahovať nový operačný systém. Čas potrebný na tento úkon sa môže líšiť, podľa rýchlosti vášho internetového pripojenia.

Po dokončení sťahovania budete upozornení. Kliknite na tlačidlo reštartovať a inštalácia sa začne. Teraz vám už len ostáva čakať na dokončenie inštalácie. Po jej dokončení uvidíte pracovnú plochu Windows 10. Keďže ste používali originálnu kópiu, bude systém aktivovaný automaticky. Ak by ste sa chceli uistiť, otvorte Štart > Nastavenia > Aktualizácia a zabezpečenie >Aktivácia.

V prípade ak by Vám postup vyššie nefungoval, tak skúste aktualizáciu vykonať prostredníctvom  tohto návodu, ktorý sme Vám priniesli len nedávno.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre