Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Bude to interný súboj Toyoty?

Friday, 24. 01. 2020 - 19:20, Ľuboš Kašický   

Bude to interný súboj Toyoty?

Udalosťou dňa dnes bola extrémne ťažká havária Tänaka, po ktorej posádka vyviazla z auta nezranená. Na zradných podmienkach monackej súťaže si to medzitým o prvenstvo rozdávajú posádky Toyoty a Hyundai.

 

Začnime vyjadrením Otta Tänaka, ktorý spolu s Martinom Järveojom museli absolvovať lekárske pozorovanie, no našťastie sú v poriadku. „Predovšetkým chcem povedať, že Martin aj ja sme v poriadku,“ začína úradujúci majster sveta, ktorý po niekdajšej potápačskej skúsenosti dnes pridal do palety aj „letecký deň“. „Zotavujeme sa a budeme čoskoro ok. V úvode dňa sme sa postupne zlepšovali. Po predošlej noci sme nechápali, čo sa dialo. Spolu s inžiniermi sme si ešte v noci prešli nastavenie a dnes sme cítili, že správanie auta sa zlepšilo. Pokojne by som mohol pokračovať a ďalej sa zlepšovať, ale stalo sa to, čo sa stalo. Áno, už ráno predtým sme však mali nejaké zaujímavé momenty. Na čiernom ľade sme dostali hodiny, no pokračovali sme. Musím však povedať, že toto je to pravé Monte Carlo. Šmykľavé, zradné podmienky sú naozajstnou výzvou. Myslím, že rovnaké problémy mali aj ostatní, čo je napokon normálne v takýchto podmienkach.“ Estónec sa tak priamo vyhol opisu svojej ťažkej havárie, aby vytesnil udalosť z hlavy a tak si pozrime video na youtube.

Na trati sa už včera dobre rozbehli Toyoty a dnes to Ogier s Evansom dokazovali. Prekvapivo to bol Elfyn Evans, ktorý vyhral všetky rýchlostné skúšky dopoludňajšej sekcie a usadil sa v čele. Skúsený lišiak Seb Ogier mu výborne kontroval tak sa dvojica začala ostatným trhať. Jediným, kto sa dokázal držať bol Thierry Neuville. Belgičan zakončil piatok najlepším časom na poslednom úseku a za lídrom Ogierim, ktorý preskočil Evansa tesne v závere, zaostáva len o šesť sekúnd. „Bol to frustrujúci deň,“ bilancoval Neuville. „Mali sme ťažký vstup. Bojovali sme s tempom aj s čistou stopou. Podmienky boli dosť nebezpečné a nevedel som sa chytiť. S blížiacim sa záverom som sa aj vďaka informáciám od Daniho Sorda zlepšoval. V závere som už bol s tempom spokojný. Postupne sme upravovali aj nastavenie auta a už sa cítim celkom dobre.“

Copyright manufacturer;wrc-2020-rd-1-108.jpg

Belgičan teda dokončil etapu na treťom mieste a čestné štvrté miesto si vyjazdil niekdajší „Pán Monte Carla“, Sebastien Loeb (Hyundai). Jeho strata na vedúcu trojicu je však veľmi výrazná. „Nebol to zlý deň,“ konštatuje s úsmevom legendárny Francúz, ktorého úlohou je kryť chrbát Neuvillovi. „Mali sme niekde naťahané blato na ceste, ale to mali aj chlapci pred nami a boli rýchlejší. Dosť na nich strácame, no nechcem príliš riskovať. Uvidíme, čo prinesie zajtrajšok.“

Copyright manufacturer;2020montecarlo-hem-001.jpg

Zaujímavé je to tiež v kategórii RC2. Tam jazdia spoločne továrenské posádky WRC2 a súkromníci WRC3. medzi továrenskými je najlepší Mads Ostberg s citroenom, no rovnako skúsený Eric Camilli je ako súkromník z WRC3 rýchlejší, než Ostberg. Pri absencii továrenských Škodoviek v tomto ročníku to však vyzerá na súboj medzi chlapcami na Citroene C3 R5. Ako tak sa im ako súper javí snáď Veiby s Hyundaiom i20 R5.

Copyright manufacturer;2020montecarlo-fd-039.jpg

V sobotu je na programe kompletná druhá etapa. Len štyri rýchlostné skúšky majú dohromady 75 ostrých kilometrov a odjazdia sa v dvoch sekciách. Začína sa ráno o 9:38 a končí sa niekedy okolo šiestej podvečer.

Výsledky si môžete pozrieť tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri