Panelák prekliaty ľadovou kráľovnou, neuveríte, že v ňom niekto býva

NETKY.SK • 22 Január 2020, 22:53 • 2 min
Panelák prekliaty ľadovou kráľovnou, neuveríte, že v ňom niekto býva

Nezávideniahodná situácia stretla v novom roku obyvateľov panelového domu v ruskom Irkutsku. Po kolapse vykurovacích rúrok v dome sa premenili obydlia štyroch rodín doslova v ľadový palác. Vonkajšie teploty pritom klesajú hlboko pod bod mrazu.

slovakia

left justify in out

 

Panelový dom slúžil v minulosti ako koľaj pre vojenskú školu a ubytovanie pre zamestnancov školy. Keď však bola v roku 2009 škola uzavretá, väčšina obyvateľov sa z domu odsťahovala a budova prestala byť udržiavaná, zostalo iba vykurovanie a teplá voda. Ani to ale neodradilo štyri rodiny, aby v dome zostali bývať.

 

Čakajú na náhradné bývanie

Keď však v decembri minulého roka praskli vykurovacie rúrky, nastali pre rezidentov krušné časy. Na budove sa začala tvoriť silná námraza, ľad rastie aj vnútri domu.

 

Vzhľadom k tomu, že budova nepatrí mestu, rozhodlo sa jeho vedenie nezasahovať. Rodiny vnútri domu sa tak zatiaľ snažia prežiť zimu a čakajú na premiestnenie do náhradného ubytovania. Bolo im tiež odporučené obrátiť sa na súd, kde majú preukázať svoje právo na bývanie v dome, čo by s ich premiestnením údajne pomohlo.

 

Vzniknutú situáciu prevzal pod svoje krídla vyšetrovací výbor Irkutskej oblasti a gubernátor regiónu Sergej Jeroščenko nariadil premiestnenie obyvateľov do jedného mesiaca. Vonkajšia teplota pritom padá až k mínus 14 stupňom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies