Mnohým chýba jeden z top vitamínov: Zachráňte svoje zdravie pred zníženou imunitou

Zdroj: PR článok
2020-01-24 10:00:00

Zimné mesiace vedia dať ľudskému telu poriadne zabrať. Krátke, chladné a zamračené dni nielen testujú našu imunitu, ale oberajú nás aj o slnečné svetlo.

Ľudia sa bez slnečného svetla zaobídu len ťažko. Je pre nás totiž najlepším zdrojom vitamínu D. Ten podporuje imunitu, zdravie mozgu či pomáha regulovať produkciu inzulínu. Takisto je v rannom detstve zodpovedný za normálny a zdravý rast kostí.

Spôsob ako sa aj počas zimných mesiacov vysporiadať s nedostatkom slnečného svetla poznali už dávni Vikingovia. A tí dokonca žili ešte severnejšie ako my, takže počas zimy sa im ho dostávalo ešte menej. Napriek tomu však netrpeli krivicou, ako zvyšok Európy v tom čase.

Ich tajomstvom bol rybolov. Veľkou súčasťou ich diéty bola treska a z nej získavali potrebný vitamín D a iné zdraviu prospešné látky. Už jedna porcia tresky dokáže telu dodať zásoby vitamínu D až na celý mesiac. Okrem vitamínu D sú ryby aj výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín.

Omega-3 mastné kyseliny sú v tomto zimnom období tiež veľmi dôležité. Podporujú imunitu a zdravé kĺby. Takisto sú dobré aj pre mozog. 

„Sú nevyhnutné pre mentálne funkcie a priaznivo podporujú aj psychickú kondíciu, zlepšujú pamäť, sústredenosť a potláčajú aj poruchy spánku. Tým zabraňujú alebo znižujú riziko vzniku depresií a pocitov úzkosti,“ hovorí výživová špecialistka Janka Trebulová.

Ak však ryby nie sú vaša šálka kávy, ale radi by ste počas zimy doplnili vitamín D a omega-3 mastné kyseliny, vyskúšajte výživové doplnky 
OmegaMarine Forte+ od NaturaMed Pharmaceuticals.
Obsahujú vysoko koncentrovaný kvalitný olej z čerstvých nórskych lososov a na zaistenie dennej dávky omega-3 mastných kyselín a vitamínu D stačia už 2 kapsuly.

Mesačné balenie OmegaMarine Forte+ teraz môžete vyskúšať zadarmo, len za cenu poštovného a balného. Viac informácií o produkte aj aktuálnej akcii získate na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na webovej stránke www.omegamarineforte.sk.

Fotogaléria


Tagy:
imunita výživový doplnok vitamín D

2020-01-24 10:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia