Nie je náhoda, že nová páska sa objaví práve na takomto podujatí. Dvere do najprestížnejšej hokejovej súťaže inovatívnemu produktu otvoril slovenský hokejista Zdeno Chára. Stál pri zrode projektu a rozhodol sa doň v počiatočnej fáze aj investovať.

Hokejová páska inak

S myšlienkou podnikať v hokejovom biznise prišli amatérski hráči a fanúšikovia hokeja Ondrej Chovanec a Andrej Dula. Uvedomovali si, že ľadový hokej sa za posledné roky dramaticky zmenil. Takmer celá výbava hokejistu prešla zásadnou inováciou, až na pásku na čepeli hokejky. Tá zostala dodnes takmer nezmenená. Rozhodli sa preto založiť spoločnosť Specter Sports (po novom Rezztek), ktorá v spolupráci so Zdenom Chárom stojí za vznikom nového typu pásky alebo skôr nálepky na čepeľ hokejky.

Počas hokejových zápasov skúšali O. Chovanec a A. Dula rôzne alternatívne produkty hokejových pások, ktoré už boli k dispozícii, ale pozornosť profesionálnych hokejistov si nezískali. Rozhodli sa preto, že podobný produkt vyrobia a odskúšajú sami. „Tradičná hokejová páska existuje sto rokov bez toho, aby ju niekto zásadným spôsobom inovoval,“ spomína na začiatky jeden zo spoluzakladateľov a CEO spoločnosti A. Dula.

Z ich vášne pre hokej je úspešný biznis. Ako Slováci dobývajú NHL po novom

Ondrej Chovanec a Andrej Dula Zdroj: Maňo Štrauch

Pri vývoji nového prototypu si jasne stanovili základné vlastnosti, ktoré by ich produkt mal mať a v čom by mal byť odlišný od tradičnej pásky. „Snažili sme sa vytvoriť produkt, ktorý je podobný klasickej hokejovej páske, pretože na tú sú hokejisti zvyknutí,“ približuje vývoj produktu COO firmy O. Chovanec. Podobné nálepky na čepeľ hokejky vznikali už predtým. Problém bol v tom, že ich hokejisti nechceli využívať. To si uvedomili aj zakladatelia Rezzteku a dodali svojej páske také parametre, ktoré môžu zvýšiť výkonnosť hokejistov.

Nový produkt 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa