Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 20. január 2020

Virgil Abloh navrhol kolekciu nábytku

Popri navrhovaní pre vlastnú značku Off-White apri vytváraní pánskej línie značky Louis Vuitton, Virgil Abloh stíha ešte aj navrhovať nábytok. Po kolaborácii so značkou IKEA, ktorú predstavil minulý rok, teraz pridáva novú kolekciu nábytku.

Virgil Abloh navrhol kolekciu nábytku

Popri navrhovaní pre vlastnú značku Off-White a pri vytváraní pánskej línie značky Louis Vuitton, Virgil Abloh stíha ešte aj navrhovať nábytok. Po kolaborácii so značkou IKEA, ktorú predstavil minulý rok, teraz pridáva novú kolekciu nábytku.

Kolekcia nesie názov Efflorescence a pozostáva z 20 kúskov inšpirovaných brutalizmom a urbanistikou. Nájdete v nej konferenčné a príručné stolíky, lavice, vázy či zrkadlá, pričom hlavné slovo v ich dizajne majú grafity a ostré hrany. Dizajnér na margo kolekcie povedal, že sa nachádza niekde na pomedzí sôch a praktických objektov do domácnosti, pričom každý z dizajnov je vyrobený z betónu a má nejakým spôsobom perforovaný povrch. Grafity majú odrážať kultúru mladej generácie, ktorá je prepletená so street kultúrou. Táto téma je nosným prvkom Ablohovej tvorby v móde a teraz ju implementoval aj do dizajnu nábytku.

1  3 

4

Názvo Efflorescence vychádza z pojmu flower bomb effect. Ide o proces, pri ktorom sa soľ premiestňuje do pórov materiálov, kde následne vytvorí biely pokrývku. Tomuto procesu by podľa Virgila podľahol nábytok z jeho dielne, keby bol umiestnený do voľnej prírody. Každý výtvor z tejto kolekcie je momentálne vystavený v Galerie Kreo v Paríži a ide o úplne prvú samostatnú výstavu venovanú Virgilovmu nábytku.

5

6

1059

Súvisiace články