Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Bisaha sa teší na zimné podmienky v Levoči

Thursday, 23. 01. 2020 - 16:20, Ľuboš Kašický   

Bisaha sa teší na zimné podmienky v Levoči

Atraktívnu súťaž v Levočských vrchoch, ktorá sa tento rok ako jediná na Slovensku jazdí na snehu a ľade, absolvuje vo farbách tímu KM RACING posádka Ondřej Bisaha a Róbert Čech.

 

Obec Torysky, na východ od Levoče, sa počas nadchádzajúceho víkendu stanú centrom slovenského automobilového športu. Už po štvrtýkrát sa tu bude v rámci stále populárnejšej série MRC (Motorsport Rally Cup) jazdiť Zimná Levoča, ktorá svojimi podmienkami priťahuje záujem aj skúsených posádok. Na štart sa tentoraz premiérovo v Levoči postaví aj úradujúci európsky šampión European Rally Trophy a CRT, Ondřej Bisaha. Rodák z historického Kroměříža znova spojil sily s KM RACING tímom Mareka Krupicu a na Forde Fiesta R5 otvorí novú sezónu 2020.

Tibor Szabosi;asfr4310.jpg

„S Marekom sme už spolupracovali a teraz nás znova pozval štartovať na atraktívnych zimných podmienkach v Levoči. Ja som si v takýchto podmienkach naposledy poriadne zajazdil na Rallye Monte Carlo 2017 a veľmi som si to užíval. Z počutia viem, že aj v Levoči nás čaká sneh a ľad a určite to bude príjemná spomienka na podmienky z Monte,“ vraví skúsený český pretekár, ktorého tradičným spolujazdcom je Peter Těšínský. Ten však teraz z pracovných dôvodov nemôže štartovať a tak ho na sedadle spolujazdca vystrieda Robo Čech. „Robo je tá najlepšia voľba. Jednak sa poznáme a verím mu. Navyše je to miestny človek a pozná miestne podmienky. Myslím si, že si budeme rozumieť aj v kokpite a spolu si preteky užijeme.“

Tibor Szabosi;c30i4911-9.jpg

Ondřej sa len pred pár dňami vrátil zo zahraničnej služobnej cesty a štart v Levoči prišiel trochu neočakávane. „Ponuka štartovať prišla na poslednú chvíľu a tak nebudeme mať čas špeciálne prednastaviť auto na očakávané zimné podmienky. Pôjdeme teda s nastavením, aké sme svojho času použili aj v Monte Carle. Obujeme široké pneumatiky, typu Monte Carlo, s hrotmi, nie však tie úzke, špeciálne pre Švédsko, aké by sa sem hodili lepšie,“ vysvetľuje Ondřej Bisaha.

Tibor Szabosi;asf-8437-1.jpg

„Som rád, že sme znova nadviazali na našu spoluprácu. Preteky v Levoči sú akýmsi atraktívnym testom v úvode sezóny. Verím však, že to nebude posledný spoločný štart. O plánoch na celú sezónu je však ešte predčasné hovoriť,“ neskrýval spokojnosť so štartom Bisahu šéf tímu, Marek Krupica.

Tibor Szabosi;c30i1582-17.jpg

Úvodný podnik MRC 2020 v Levoči sa jazdí v dňoch 24.-25.januára. Centrum súťaže je situované do obce Torysky. Usporiadatelia prvýkrát rozložili súťaž do dvoch dní, keď v piatok podvečer je na programe RS1. V sobotu, od deviatej ráno, sa potom pokračuje dvoma sekciami na úseku Torysky, ktoré sa pôjdu striedavo v oboch smeroch po dvakrát. Celkom je teda pre posádky pripravených päť meraných úsekov o dĺžke 25,6 kilometre. Spolu s prejazdami je to rovných päťdesiat kilometrov.

Tibor Szabosi;c30i1816-18.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri