Stop bolestiam krku: VIDEO Záchrana pomocou uteráku, ktorá zaberie pár minút!

Zdroj: gettyimages.com
2020-01-23 12:30:00

Hoci by vás z tohto utrpenia mohla dostať dobrá masáž od profesionálneho maséra, čo robiť ak niekto taký nie je na blízku a času je málo? Správnou technikou to zvládnete aj sami. Pripravte si uterák a vlastné ruky. To bude totiž jediné, čo potrebujete ku skvelému výsledku.

Sedavý štýl života a hodiny presedené pred počítačom si obvykle vyžiadajú svoju daň. Bolesti krka sú veľmi nepríjemné a najradšej by sa ich človek zbavil z minúty na minútu. Nie je to nereálne podľa brightside.me! Pomôžte si sami. 

Čítajte tiež: Veľká dilema vyriešená: Prečo dať prednosť zeleným banánom pred žltými!

Masáž uterákom

Môže to znieť zaujímavo, no skutočne ide o pomôcku, ktorá vám poslúži pri bolestiach krku! Odblokuje stuhnuté svaly krku a vráti im pohyblivosť. Uterák je mäkký, takže netreba vyvíjať veľký tlak. Ublíženie nehrozí!

Uterák si dajte za krk a pravou rukou chyťte jeho ľavý koniec. Ťahajte ho dolu hruďou. Pravý koniec uteráka uchopte ľavou rukou a ťahajte nahor a zároveň doľava cez čelo. Robte to takým sposobom, aby sa vám hlava otočila za uterákom doľava. Urobte tak niekoľkokrát a otáčajte hlavu doľava. Tlak uvoľnite a zopakujte na druhú stranu. Nerobte prudké pohyby a neťahajte uterák príliš silno.

Pre lepšiu predstavu, ako to má vyzerať, si pozrite toto video: 

Ďalším spôsobom, ako uľaviť bolestiam krku, je dať si uterák za krk a ťahať ho dopredu oboma rukami. Opäť vyvíjajte len ľahký tlak na krk. Otočte hlavu doľava a vydržte niekoľko sekúnd. Následne otočte hlavu doprava a taktiež vydržte. Pri otáčaní hlavou ťahajte uterák dopredu.

Robte tak, ako je to znázornené v tomto videu:

Masáž svalov zátylka

V tomto prípade vám postačia vaše ruky. Položte ľavú ruku na miesto, kde je sval krku, nachádzajúci sa za ľavým uchom. Zľahka zatlačte prstami na túto oblasť. Pokračujte v tlaku a pomaly otočte hlavu doprava. Hýbe sa len hlava, prsty ostávajú bez pohybu. Zopakujte na druhú stranu. Niekoľkokrát môžete zopakovať, kým nepocítite úľavu. Masírujte s jemnými krúživými pohybmi. Tak zvýšite prietok krvi a uvoľníte napätie. 

Takto by to malo vyzerať: 

Stláčanie postranných svalov

Posaďte sa a vystrite chrbát. Ruky si dajte na krk. Hlavu nakloňte trochu dozadu a nechajte zľahka klesnúť doľava. Stláčajte svaly na ľavej strane krku. Cítite, že sú tvrdé a je vám to príjemné? Robíte to správne! Nechajte klesnúť zľahka doprava. Potom stláčajte svaly na pravej strane krku. Stláčajte pravú a ľavú stranu svalov. Začnite na spodnej strane krku a postupujte nahor.

Pozrite sa na video, kde je to znázornené: 

Masáž subokcipitálneho svalu

Ak máte tieto svaly napnuté, môžu spôsobiť bolesti hlavy, závrate a taktiež aj bolesti žalúdka. Aby ste ich uvoľnili, nahmatajte si mäkkú oblasť pod kosťou lebky. Oboma rukami jemne tlačte na svaly na pravej a ľavej strane svojho krku. Zakloňte hlavu a stále vyvíjajte prstami tlak dovnútra a dohora. Pomaly priťahujte hlavu k hrudi a pri skláňaní hlavy hýbte prstami von, ako je to znázornené vo videu:

Takýmto spôsobom otvárate subokripitálne svaly a zmierňujete ich napätosť. Opakujte niekoľkokrát. Ak cítite bolesť, nerobíte to správne!

Ak vám tieto masáže nepomohli a nezmiernili bolesť, je načase sa poobzerať za odbornou pomocou. Navštívte radšej svojho lekára, ktorý vám pomôže. 


Tagy:
masáž bolesti krk

2020-01-23 12:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia