Hore

Fujifilm dnes predstavil tieto 3 novinky

Dnes Fujifilm predstavil tieto 3 novinky: mirorless fotoaparát Fujifilm X-T200, objektív pre X systém Fujinon XC35mm F2 a objektív pre GFX systém Fujinon GF45-100mm F4.

FUJIFILM X-T200

Spoločnosť FUJIFILM Corporation (prezident: Kenji Sukeno) s potešením predstavuje nový fotoaparát „FUJIFILM X-T200“ (ďalej len „X-T200“).

FUJIFILM X-T200 poskytuje ponúka nové ľahké a kompaktné telo mirrorless fotoaparátu, s novo navrhnutým EVF, AF s rýchlou detekciou tváre, rozlíšením 24,2 MP pri až 8 záberoch za sekundu a záznam 4K UHD videa. Fotoaparát má novú kombináciu snímača a procesora, ktorá poskytuje vynikajúci výkon. Jasný širokouhlý dotykový displej LCD poskytuje používateľom intuitívne ovládacie prvky podobné smartfónom. Okrem toho ponúka „HDR Video“. X-T200 je tiež schopný zaznamenať video 4K 30p a 120p vo Full HD rozlíšení. Nový „režim elektronickej stabilizácie“ sa dá použiť na plynulé nahrávanie videa, čím sa zvyšuje kvalita obrazu nad rámec toho, čo poskytujú bežné smartfóny. Fotoaparát X-T200 je ideálny fotoaparát pre kreatívcov, ktorí chcú jednoducho vytvárať kvalitné videá a fotografie.

Vysoká kvalita obrazu pre každú situáciu

X-T200 kombinuje inovácie, dizajn a technológie a poskytuje tak užívateľom na všetkých úrovniach kompletné riešenie pre ich tvorbu. A pri tom váži len 370g! X-T200 je približne o 80g ľahší ako jeho predchodca a je vybavený novým výklopným dotykovým displejom, veľkým APS-C CMOS snímačom s rozlíšením 24,2 Mpix, ktorý využíva medené prvky pre lepší prenos. Nechýba ani intuitívne používateľské rozhranie, ktoré poskytuje profesionálnu kvalitu s ľahkosťou, s ktorou ovládate váš smartfón. Fotoaparát je schopný spracovať údaje 3,5-krát rýchlejšie ako X-T100. Rýchlosť AF v X-T200 sa oproti predchodcovi výrazne zvýšila vďaka použitiu pixelov s fázovou detekciou.

Dotknite sa vašej cesty k dokonalému obrazu

X-T200 je vybavený širokouhlou 3,5-palcovou dotykovou obrazovkou LCD s pomerom strán 16:9. Displej je možné otvárať a zatvárať v rozsahu 0 až 180 stupňov a otáčať medzi -90 až +180 stupňov. Poskytuje tiež intuitívne a pohotové ovládanie.

Zamerajte sa na tváre a okamih

Použitie pixelov fázovej detekcie na senzore a vylepšený algoritmus AF znamená, že zaostrenie sa dá dosiahnuť rýchlo a za rôznych podmienok. Aktualizovaný AF s detekciou tváre / očí umožňuje rýchle a ľahké zaostrenie na jednotlivcov alebo skupiny ľudí. Túto funkciu môžete využiť aj vtedy, keď je displej fotoaparátu vyklopený a chcete urobiť selfie. Automatické funkcie, ako napríklad “Rozpoznanie hlavného objektu”, umožňujú fotoaparátu nastaviť rozpoznanie a sledovanie hlavného objektu v zábere. V kombinácii s režimom sériového snímania 8 snímok/s, ľahšie zachytíte dôležité okamihy.

Legendárne farby Fujifilm

Spoločnosť Fujifilm má bohatú skúsenosť v oblasti farebnej reprodukcie. Počas svojich 85 rokov v priemysle bol zodpovedný za niektoré z najznámejších fotografických filmov v histórii a táto výnimočná znalosť sa preliala do 11 režimov digitálnej filmovej simulácie v X-T200. Fotografie vytvorené pomocou týchto filmových simulácií nesú vzhľad a dojem skutočných filmov, ktoré ich inšpirovali. Okrem toho má X-T200 20 pokročilých filtrov, ktoré zahŕňajú nový filter Clear.

Video, ktoré sa nedá zahanbiť

Nové režimy elektronickej stabilizácie a HDR videa spolu so základnými funkciami pomáhajú X-T200 robiť oveľa viac, než len produkovať 4K video. Videá sú stabilné, ostré a správne orezané, takže ich môžete ľahko zdieľať s rodinou a priateľmi. Gyroskopický senzor je srdcom nového elektronického stabilizačného režimu a pomáha pri znižovaní nežiadúcich otrasov fotoaparátu pri nahrávaní videozáznamu. Vďaka novej funkcii “HDR Video” je nahrávanie záberov v situáciách s vysokým kontrastom omnoho jednoduchšie a praktickejšie, zatiaľ čo funkcie na úpravu videa vo fotoaparáte umožňujú orezanie klipov na ich správnu veľkosť pred ich zdieľaním. To znamená, že tvorcovia môžu zdieľať dokonalú časť superpomalého klipu alebo najlepšiu časť svojich 4K záberov priamo z fotoaparátu do svojho smartfónu bez toho, aby museli video otvoriť v počítači.

Vyberte si svoju obľúbenú farbu a objektív

Fotoaparát X-T200 bude k dispozícii ako kit s objektívom XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ v troch farbách (strieborná, tmavo strieborná, champagne gold).

Pre záujemcov o rozšírenie ich výbavy je k dispozícii aj objektív FUJINON XC35mmF2, ktorý poskytuje ekvivalent 52mm pri formáte 35mm. Tento nový svetelný objektív s hmotnosťou iba 130g a dĺžkou 46,5mm má deväť optických prvkov vrátane dvoch asférických prvkov v šiestich skupinách, čím vytvára dokonale ostrý obraz. Automatické zaostrovanie je rýchle a takmer nehlučné vďaka použitiu interného zaostrovacieho systému*1, ktorý využíva krokový motor*2, vďaka ktorému reaguje sústava šošoviek rýchlo a presne. Objektív vytvára príjemný bokeh a zároveň ponúka vynikajúcu prenosnosť a rýchly AF.

Fotoaparát FUJIFILM X-T200 + objektív XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ

Dostupnosť: koniec Feb. 2020
MOC : 849 EUR

Objektív FUJINON XF35mmF2

Dostupnosť: koniec Feb. 2020
MOC : 199 EUR

*1 Systém AF, ktorý pohybuje relatívne malými prvkami šošoviek v strede alebo zozadu na zaostrenie bez pohybu prednej skupiny, ktoré sa skladajú z pomerne veľkých prvkov šošoviek.

*2 Typ motora, ktorý sa otáča iba v pevnom uhle v reakcii na elektrický impulzný signál, vďaka ktorému je schopný presného určenia polohy

FUJINON GF45-100mmF4 R LM OIS WR

Spoločnosť FUJIFILM (prezident: Kenji Sukeno) s potešením oznamuje, že koncom februára 2020 bude uvedený na trh štandardný zoom „FUJINON GF45-100F4 R LM OIS WR“ (ďalej len „GF45-100mmF4 R LM OIS WR“).

Tento nový objektív je  navrhnutý pre systém „GFX Large Format“*1 a pokrýva niektoré z najčastejšie používaných ohniskových vzdialeností. GF45-100mm F4 R LM OIS WR má ekvivalentný rozsah ohniskovej vzdialenosti 36mm až 79mm na menšom systéme formátu 35mm, konštantnú clonu F4 v celom rozsahu a prirodzene dopĺňa objektívy GF32-64mm F4 R LM WR a GF100-200mm F5,6 R LM OIS WR. Tieto tri objektívy spoločne poskytujú fotografom širokú škálu ohniskových vzdialeností a tak sú všestrannejšími a kreatívnejšími nástrojmi.

Kombinácia robustnej konštrukcie s kvalitnou optikou robí z GF45-100mmF4 R LM OIS WR univerzálny objektív, ktorý je ideálny na zachytenie prírody, krajiny alebo portrétov. Vďaka výkonnej 5-osej stabilizácii obrazu, jednému prvku super ED a tichému vysokorýchlostnému automatickému zaostrovaniu je to dokonalý nástroj na vytváranie fotografií v náročných a nepredvídateľných situáciách. Jeho konštrukcia je odolná voči prachu a počasiu a umožňuje pracovať pri teplotách až do -10 stupňov Celzia.

Vlastnosti produktu

(1) Sila rozlíšenia a široká tonálna reprodukcia

GF45-100mmF4 R LM OIS WR sa skladá zo 16 prvkov v 12 skupinách, vrátane troch asférických prvkov, jedného prvku Super ED a jedného prvku ED na účinné riadenie sférickej aberácie, skreslenia a chromatickej aberácie. To minimalizuje negatívne účinky rôznych foriem aberácií, ako je posun jasu a prelínanie farebných kanálov na kontrastných hranách, aby sa dosiahla čo najlepšia ostrosť obrazu.

(2) Kompaktný a ľahký objektív štandardného rozsahu

S hmotnosťou len 1005g, dĺžkou 144,5mm a priemerom 93 mm je objektív kompaktný a ľahko prenosný.

(3) Rýchly, tichý a  presný AF

Použitie systému interného zaostrenia znížilo veľkosť a hmotnosť zaostrovacej skupiny, ktorá je poháňaná lineárnym motorom na dosiahnutie rýchleho, tichého a presného automatického zaostrovania.

(4) Výkonná stabilizácia obrazu

Objektív je vybavený stabilizáciou obrazu s účinnosťou 5EV (podľa CIPA), čo fotografom umožňuje dokonale najlepšie využívať senzory s vysokým rozlíšením, ktoré sa nachádzajú v systéme GFX.

(5) Vysoko robustný dizajn, ktorý vydrží aj náročné podmienky

Objektív má 11 utesnení pre maximálnu odolnosť proti prachu a poveternostným vplyvom, aby bolo možné plnohodnotne fotografovať aj v tých najnáročnejších situáciách, vrátanie nízkych teplôt až do -10°C.

Objektív FUJINON Lens GF45-100mmF4 R LM OIS WR

Dostupnosť: koniec Feb. 2020
MOC: 2.399 EUR

*1 Obrazový snímač, ktorý meria diagonálne 55 mm (43,8 mm x 32,9 mm) a poskytuje cca. 1,7-násobok plochy 35 mm snímača.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
z80
2020-01-23 12:55:36
Skoda, ze sa nebude predavat v kite s tou 35mm f/2.
Som zvedavy, ako vylepsili autofokus, X-T100 som skusal na Foto Slovakia v stanku Fuji a autofokus bol hrozne pomaly.
 
vojkovsky
2020-01-23 13:24:01
Ja stále neviem pochopiť, prečo výrobcovia, zas a znova, robia telá bez poriadneho gripu. Už som sa x-krát pokúšal fotiť svojimi Olympusami a filmovými Nikonami (FM2 a pod.) bez gripu, ale vždy to skončilo tak, že grip išiel späť na telo aj napriek značnému prírastku na váhe. Zatiaľ jediný Nikon nepodľahol móde minigripov a všetky jeho CSC majú poriadny grip, vrátane Z50.
 
vojkovsky
2020-01-23 13:36:15
príspevok od: vojkovsky
Ja stále neviem pochopiť, prečo výrobcovia, zas a znova, robia telá bez poriadneho gripu. Už som sa x-krát pokúšal fotiť svojimi Olympusami a filmovými Nikonami (FM2 a pod.) bez gripu, ale vždy to skončilo tak, že grip išiel späť na telo aj napriek značnému prírastku na váhe. Zatiaľ jediný Nikon nepodľahol móde minigripov a všetky jeho CSC majú poriadny grip, vrátane Z50.
A podľa dostupných obrázkov aj ultra entry-level Nikon Z30 bude mať poriadny grip. Pravdou ale zároveň je, že Z30 asi nebude mať hľadáčik, čo je tiež pre mňa nepochopiteľné. Ale kto chce kam ....
 
marcus_labeo
2020-01-23 14:13:34
príspevok od: z80
Skoda, ze sa nebude predavat v kite s tou 35mm f/2.
Som zvedavy, ako vylepsili autofokus, X-T100 som skusal na Foto Slovakia v stanku Fuji a autofokus bol hrozne pomaly.
Ja tipujem, že X-T100 bol vnútornosťami identický s mojím XF10: oba majú 24MPx snímač s Bayerovou maskou a zrejme aj rovnaký procesor, preto boli oba hrozne pomalé, na čokoľvek mimo statických scén nevhodné. Na dpreview píšu o citeľnom zrýchlení vo všetkých oblastiach, od AF po video. Takže to zdá sa bude konečne použiteľné. Len si bude treba počkať na nižšiu cenu, ofiko cena je moc blízko X-T30ke, ale ako obvykle to onedlho klesne pod 500 a to bude veľmi zaujímavé (ostatne XT100 bola na EGC okolo 400).
 
marcus_labeo
2020-01-23 14:15:48
príspevok od: vojkovsky
Ja stále neviem pochopiť, prečo výrobcovia, zas a znova, robia telá bez poriadneho gripu. Už som sa x-krát pokúšal fotiť svojimi Olympusami a filmovými Nikonami (FM2 a pod.) bez gripu, ale vždy to skončilo tak, že grip išiel späť na telo aj napriek značnému prírastku na váhe. Zatiaľ jediný Nikon nepodľahol móde minigripov a všetky jeho CSC majú poriadny grip, vrátane Z50.
Zrovna tu nie je dôvod na kritiku, pretože oproti predchodcovi sa v tomto ohľade zlepšilo veľa: XT100 nemal žiaden grip, toto má od pohľadu lepší grip ako X-T30.
https://2.img-dpreview.com/files/p/E~TS590x0~articles/1038870057/beauty/Fujifilm-X-T200-top.jpeg
 
vojkovsky
2020-01-23 15:06:24
príspevok od: marcus_labeo
Zrovna tu nie je dôvod na kritiku, pretože oproti predchodcovi sa v tomto ohľade zlepšilo veľa: XT100 nemal žiaden grip, toto má od pohľadu lepší grip ako X-T30.
https://2.img-dpreview.com/files/p/E~TS590x0~articles/1038870057/beauty/Fujifilm-X-T200-top.jpeg
Pre mňa to, čo je na X-T200, je minigrip. Foťák s takým pudlíkom si už v živote nekúpim. Tým ale netvrdím, že si svoju klientelu foťáčik nenájde.
 
vojkovsky
2020-01-23 15:13:31
Pred pár mesiacmi som sa, ako veľmi spokojný majiteľ Olympusu E-M1, dal zlákať super akciovou ponukou na E-M5 II + 14-150mm (tuším to bolo 639,- EUR). Ani nie po dvoch týždňoch som utekal do predajne po grip HLD-8G, lebo som pri fotení s telom s minigripom trpel. Teraz sa mi foťák drží dobre, ale nervy mám, keď musím meniť baterku, lebo musí ísť dole aj ten grip. Človek sa učí celý život na vlastných chybách.
 
jan.zitniak
2020-01-23 15:19:02
príspevok od: vojkovsky
Pred pár mesiacmi som sa, ako veľmi spokojný majiteľ Olympusu E-M1, dal zlákať super akciovou ponukou na E-M5 II + 14-150mm (tuším to bolo 639,- EUR). Ani nie po dvoch týždňoch som utekal do predajne po grip HLD-8G, lebo som pri fotení s telom s minigripom trpel. Teraz sa mi foťák drží dobre, ale nervy mám, keď musím meniť baterku, lebo musí ísť dole aj ten grip. Človek sa učí celý život na vlastných chybách.
A nakoniec dôjdeme k tomu, že veľkosť zrkadlovky je opodstatnená ...
 
vojkovsky
2020-01-23 15:19:45
príspevok od: marcus_labeo
Ja tipujem, že X-T100 bol vnútornosťami identický s mojím XF10: oba majú 24MPx snímač s Bayerovou maskou a zrejme aj rovnaký procesor, preto boli oba hrozne pomalé, na čokoľvek mimo statických scén nevhodné. Na dpreview píšu o citeľnom zrýchlení vo všetkých oblastiach, od AF po video. Takže to zdá sa bude konečne použiteľné. Len si bude treba počkať na nižšiu cenu, ofiko cena je moc blízko X-T30ke, ale ako obvykle to onedlho klesne pod 500 a to bude veľmi zaujímavé (ostatne XT100 bola na EGC okolo 400).
Z EGC som si nedávno kúpil D3500. Nabíjačka má anglické resp. americké kontakty, takže k nej som dostal aj obludný adaptér. To po prvé. Po druhé mi z tejto nabíjačky pri manipulácii pravidelne vypadáva baterka. Po tretie, každé piate, šieste vloženie SD karty do tela mi hlási, že karta nie je naformátovaná, hoci v iných telách tá karta úplne v pohode funguje. Záver pre mňa: z EGC už nikdy viacej.
 
blahoslav J B Art
2020-01-23 16:02:02
Takýto typ základného modelu si kupujú ľudia, čo nosia foťák na krku, niečo zaujímavé uvidia, cvaknu a idú ďalej ... Pre náročnejších fotografov, čo chodia s foťákom v ruke, prípadne pre najnáročnejších, ktorí chodia s foťákom priložením k oku, sú určené vyššie modely ... Inak každému začínajúcej fotografovi tu radíme, aby šiel do obchodu si osahat daný model ... Ale asi je lepšie učiť sa na vlastných chybách 😊
 
marcus_labeo
2020-01-23 16:15:04
príspevok od: vojkovsky
Pre mňa to, čo je na X-T200, je minigrip. Foťák s takým pudlíkom si už v živote nekúpim. Tým ale netvrdím, že si svoju klientelu foťáčik nenájde.
Ja v zásade súhlasím, tiež som si na X-T20ku dokúpil prídavný grip, na väčšie sklá je to nevyhnutné. Len je otázka, či si na takýto lowcost ako X-T200 niekto kúpi niečo ťažké/svetelné/drahé; ak zostane pri seťáku 15-45mm či pri pevných sklách typu 18/23/27/35/50 f2, tak to nepotrebuje.
 
marcus_labeo
2020-01-23 16:16:19
príspevok od: vojkovsky
Z EGC som si nedávno kúpil D3500. Nabíjačka má anglické resp. americké kontakty, takže k nej som dostal aj obludný adaptér. To po prvé. Po druhé mi z tejto nabíjačky pri manipulácii pravidelne vypadáva baterka. Po tretie, každé piate, šieste vloženie SD karty do tela mi hlási, že karta nie je naformátovaná, hoci v iných telách tá karta úplne v pohode funguje. Záver pre mňa: z EGC už nikdy viacej.
Nehovorím, že sa nemôže stať, len mne sa pri desiatkach nákupov z EGC nič také nestalo, všetko prišlo v 100% stave a v EU prevedení.
 
marcus_labeo
2020-01-23 16:19:41
príspevok od: vojkovsky
Pred pár mesiacmi som sa, ako veľmi spokojný majiteľ Olympusu E-M1, dal zlákať super akciovou ponukou na E-M5 II + 14-150mm (tuším to bolo 639,- EUR). Ani nie po dvoch týždňoch som utekal do predajne po grip HLD-8G, lebo som pri fotení s telom s minigripom trpel. Teraz sa mi foťák drží dobre, ale nervy mám, keď musím meniť baterku, lebo musí ísť dole aj ten grip. Človek sa učí celý život na vlastných chybách.
Treba grip, čo má otvor na baterku. Ja mám Meike a nič nemusím demontovať, pekne prístup ku karte aj baterke a ako bonus mám statívový závit v osi objektívu (čo telo samotné nemá): https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1NVIAXcjI8KJjSsppq6xbyVXa8.jpg?size=119495&height=1000&width=1000&hash=5eca73b935698c2ecdacd369d4c83218
 
vojkovsky
2020-01-23 16:26:30
príspevok od: marcus_labeo
Nehovorím, že sa nemôže stať, len mne sa pri desiatkach nákupov z EGC nič také nestalo, všetko prišlo v 100% stave a v EU prevedení.
Ja som predtým s EGC mal tiež len dobré skúsenosti (dva objektívy Sigma, jeden objektív Olympus, dva objektívy Nikon), ale potom prišiel ten nešťastný Nikon D3500. Najprv som po jeho zaplatení dva mesiace čakal, vypisoval som im a nič (úplne ale totálne bez odozvy), až keď som požiadal PayPal o vrátenie peňazí, tak mi ich vrátili. O mesiac na to ho zase mali a dokonca s indikovaným 24hod odoslaním, tak som to riskol. Došiel hneď, no ale so spomínanými nedostatkami. EGC bežne Nikon a Olympus nedržia a tak sa zdá, že tie sporadické ponuky možno majú, ehm ako to povedať diplomaticky, nejaké divné pozadie. Od vtedy už len naše obchody.
 
vojkovsky
2020-01-23 16:33:29
príspevok od: marcus_labeo
Ja v zásade súhlasím, tiež som si na X-T20ku dokúpil prídavný grip, na väčšie sklá je to nevyhnutné. Len je otázka, či si na takýto lowcost ako X-T200 niekto kúpi niečo ťažké/svetelné/drahé; ak zostane pri seťáku 15-45mm či pri pevných sklách typu 18/23/27/35/50 f2, tak to nepotrebuje.
Ja E-M5 II používam výhradne len v kombinácii s malými pevnými sklami 17/1.8, 25/1.7 a 45/1.8, ale aj tak používam grip. Jednoducho mám stále pocit, že mi to bez gripu celé vypadne z ruky, nemám istotu úchopu. Zrejme roky zvyku z používania klasických filmových AF zrkadloviek.

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa je ikonou malých ľahkých prístrojov zrkadlovka Nikon F55, tú som mal veľmi rád (a ešte aj mám)
 
vojkovsky
2020-01-23 16:44:16
príspevok od: marcus_labeo
Treba grip, čo má otvor na baterku. Ja mám Meike a nič nemusím demontovať, pekne prístup ku karte aj baterke a ako bonus mám statívový závit v osi objektívu (čo telo samotné nemá): https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1NVIAXcjI8KJjSsppq6xbyVXa8.jpg?size=119495&height=1000&width=1000&hash=5eca73b935698c2ecdacd369d4c83218
Tak ten grip mi vôbec nevyhovuje, grip musí mať na svojom vrchole spúšť, neviem si predstaviť sa trápiť celú oslavu s takýmto gripom.
 
Johnnny
2020-01-23 17:51:40
príspevok od: vojkovsky
Tak ten grip mi vôbec nevyhovuje, grip musí mať na svojom vrchole spúšť, neviem si predstaviť sa trápiť celú oslavu s takýmto gripom.
Tiez som ho kupil. Chcel som neoriginal, ale kvoli absencii spuste som to nakoniec vzdal. Ale podarilo sa mi ho zohnat na ebay za nejakych 80eur.
 
belco
2020-01-24 06:49:21
Mnoho stažností na grip, ale myslim, ze neopodstatnene. Taký typ fotaku sa drzí uplne inak ako zrkadlovka s velkym gripom, kde ju dokazate drzat jednou rukou len za grip. Telo fotaku, pri fotení je potrebné podopriet druhou rukou pod objektivom a je to v pohode. Ja som hodil na fotak iba kožené polpuzdro a bohate mi to postačuje (X-T10). Ono si treba uvedomiť, ze tento dizajn je postavený štýlom klasických analogov, ktoré tiež moc gripu nepoňali (Napr Olympusy OM) a este sa zohladnovala kompaktnosť celého systemu. Komu to prekáža, tak sa musí pozrieť po niečom inom.
 
bobo222
2020-01-24 09:39:29
príspevok od: belco
Mnoho stažností na grip, ale myslim, ze neopodstatnene. Taký typ fotaku sa drzí uplne inak ako zrkadlovka s velkym gripom, kde ju dokazate drzat jednou rukou len za grip. Telo fotaku, pri fotení je potrebné podopriet druhou rukou pod objektivom a je to v pohode. Ja som hodil na fotak iba kožené polpuzdro a bohate mi to postačuje (X-T10). Ono si treba uvedomiť, ze tento dizajn je postavený štýlom klasických analogov, ktoré tiež moc gripu nepoňali (Napr Olympusy OM) a este sa zohladnovala kompaktnosť celého systemu. Komu to prekáža, tak sa musí pozrieť po niečom inom.
Presne, krása dnešnej doby je v tom, že je široká ponuka a každý si nájde to svoje. Presne podľa vkusu každého súdruha...
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované