Rolovacie mreže ako spoľahlivý bezpečnostný prvok pre butiky a predajne

0 451

V komerčnej sfére sa s nimi stretávame asi najčastejšie. Pre zákazníkov obchodných centier znamenajú pauzu v otváracej dobe alebo rovno jej koniec. Aj napriek zatvorenému obchodu nám umožňujú prezerať si vystavený tovar a nakupovať aspoň očami. V komerčnej sfére je to jediný zámer, ale v prípade verejných garáží sa mreže využívajú aj pre jednoduchšiu výmenu vzduchu, ktorá je v podzemných priestoroch veľmi dôležitá.

Alarm nie je všetko

Zabezpečenie majetku obchodu v súčasnosti predstavujú predovšetkým kamerové a poplašné systémy, ktoré monitorujú a v prípade potreby upozorňujú na problém. Popri tom rolovacie mreže na výklady predstavujú bezpečnostnú fyzickú prekážku odrádzajúcu od nežiaduceho vniknutia alebo aspoň sťažujúcu a spomaľujúcu vniknutie do objektu. V kombinácii s alarmom urobíte pre ochranu obchodu skutočne maximum. 

Typy mreží podľa spôsobu výroby

Hoci ide v prvom rade o prvok ochrany, v komerčnej sfére mreže dobre fungujú aj ako estetický prvok. Preto v ponuke značky Minirol nájdete hneď dva typy mreží a tri vzory mrežoviny.

Skladané mreže zdobia obchody

Oceľové alebo nerezové trubice sa vhodne vytvarujú a spoja sponami do celistvej mrežoviny. Vďaka veľkej priepustnosti svetla a priehľadnosti sa často používajú práve v obchodných centrách, kde vďaka dvom vzorom – obdĺžnik a vlna – výklady aj zdobia. Skladané mreže výrobca dodáva v troch základných farebných variantoch – strieborné, žlté alebo čierne pozinkovanie. Lakovanie ľubovoľnými farbami z konštrukčných dôvodov mreže možné nie je. 

Lamelové mreže chránia garáže a verejné priestory 

Vyrábajú sa primárne z hliníka, ale je možné lamely vyrobiť aj z antikoru alebo ocele. Použitý materiál následne ovplyvní životnosť celého systému. Do lamiel sa kvôli svetlu a prúdeniu vzduchu vysekávajú okienka alebo sa perforujú. Výhodou tohto typu mreže sú nízke náklady na servis. S lamelovými mrežami sa najčastejšie stretnete vo verejných garážach, občerstveniach v obchodných centrách alebo menších obchodoch. 

V prípade záujmu o konzultáciu pri výbere vhodnej mreže a kalkuláciu ceny požiadajte o ponuku zdarma na webovej stránke značky Minirol.

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.