Presunúť na hlavný obsah

Kysucký galavečer Športovec roka 2019 – športovcom roka je majster sveta v hokejbale

Šport

V Čadci sa tretíkrát po sebe slávnostne oceňovali najlepší športovci roka.

Oceňovanie športovcov, klubov, organizátorov, trénerov a mimoriadne športové výkony za ostatný rok má svoje miesto na mape podujatí, ktoré pozitívne ovplyvňuje športové dianie v regióne. 

„V prvom rade mi dovoľte vysloviť obdiv a poďakovanie organizátorom, pretože toto podujatie zvyšuje spoločenskú úroveň športu na Kysuciach,“ povedal pred prítomnými divákmi predseda oblastného futbalového zväzu Stanislav Špila. Osobnosti Kysúc a mesta Čadca ako Ľudovít Valárik či Milan Pollák potriasali pravicou najlepším trénerom a organizátorom Kysúc. Ján Jurga dekoroval v kategórií Oddanosť športu a Mimoriadny prínos pre šport na Kysuciach. Hlavnú kategóriu vyhodnocoval tréner druhého najlepšieho športového kolektívu Slovenska za rok 2019 pán Marián Gregorík, tréner hokejbalových majstrov sveta z Košíc 2019 a azda najoceňovanejší športovec v kysuckých anketách o športovca roka, olympionik a stále aktívny atlét Peter Tichý OLY. O výnimočný vrchol sa postaral nový člen Siene slávy kysuckého športu pán Ivan Čierny, brigádny generál vo výslužbe a predseda Združenia olympijských klubov Slovenska, ktorý okrem iného vyjadril túžbu a vieru v to, že sa na Kysuciach narodí športovec, ktorý prinesie olympijskú medailu. 

Z hudobných hostí boli veľmi vrelo prijatí heligonkári Jarky Jelinkovej a ich sólisti Martin Tomáš, Sofia Králiková, Simona Mária Halvoníková. Speváckymi výkonmi bavili Kamila Hübsch a Michaela Martykanová speváčka skupiny KOMA. 

Kompletné výsledky nájdete v prílohe na stiahnutie vo formáte pdf.

Galéria