Poznáme cestovateľské chute Slovákov: V roku 2019 nám najviac učarovali islamské krajiny

2020-01-22 08:00:01 |   |    | 

Egejské, Stredozemné a Červené – to sú moria, pri ktorých chce dovolenkovať najviac Slovákov. V roku 2019 mierili najmä do Turecka a Egypta, tretím najobľúbenejším bolo Grécko. Vyplýva to z minuloročných štatistík cestovnej agentúry Invia, podľa ktorých si slovenskí dovolenkári radi priplatia za päťhviezdičkové hotely s all inclusive a za komfortné cestovanie lietadlom. Najčastejšie dovolenkovali osem dní.



 

"Na prvom mieste v rebríčku najobľúbenejších dovolenkových krajín sa umiestnilo Turecko, kde strávilo dovolenku 27 % Slovákov so zakúpeným zájazdom. Najčastejšie to bolo v lokalite Side a Alanya. Nasledoval Egypt, kam zamierilo až 20 % turistov, konkrétne do stredísk Hurghada a Sharm el-Sheikh," uvádza Andrea Řezníčková, tlačová hovorkyňa cestovnej agentúry Invia, ktorá je jednotkou v online predaji zájazdov.

"Klienti si volia tieto destinácie z dôvodu kvalitných služieb, dobre upravených pláží, priezračného mora a širokej ponuky doplnkových zážitkov. Dostupné sú aj ceny, priemerná cena zájazdu do Turecka vyšla vlani na cca 700 € na osobu a do Egypta na 577 € za jedného cestujúceho." dopĺňa Řezníčková. V tesnom závese za spomínanými destináciami bolo Grécko, Bulharsko, Chorvátsko a Taliansko.

Slovenskí turisti preferujú vysoký štandard. "Medzi Slovákmi jednoznačne víťazia v obľúbenosti 5-hviezdičkové hotely. V ČR sú to len 4-hviezdičkové hotely. Čo sa týka stravy, najčastejšou formou je All inclusive," hovorí Andrea Řezníčková a dodáva: "Nasleduje Ultra all inclusive, čo je vlastne také nonstop občerstvenie. Slovenské cestovanie aj naďalej ovláda letecká doprava, a to až z 89 %. Vlastná doprava je na pomyselnej druhej priečke."

V štatistikách cestovnej agentúry Invia, ktorá sprostredkováva zájazdy viac ako 300 cestovných kancelárií, sa nájdu aj ďalšie naj. Najviac zákazníkov, ktorí zakúpili vlani zájazd, bolo v rozmedzí veku 40 až 44 rokov. Najčastejšie sú tými, ktorí zájazd kupujú a vybavujú, ženy. Rekordným dňom, kedy vycestoval najväčší počet turistov do zahraničia, bol 14. august.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa