Nová Supra vstúpila na trh so šesťvalcovým motorom, a aj keď sme vedeli, že v Japonsku Toyota ponúka štvorvalec, už je isté, že bude k dispozícii aj v Európe.

Rok 2019 bol rokom, v ktorom Toyota oživila legendu značky Supra a na trh uviedla šesťvalcový športový automobil s pohonom zadných kolies.

Nie je žiadnym tajomstvom, že tento model je bratom BMW Z4 a keďže nemecký roadster je k dispozícii so štvorvalcovým motorom, bolo len otázkou času, kedy vyjde jeho japonská verzia.

Toyota tento rok oznámila spustenie štvorvalca Supra v Európe.

Motor je klasický dvojlitrový od BMW s dvojitým turbodúchadlom a osemstupňovou automatickou prevodovkou. Tento motor je k dispozícii v Japonsku s výkonom 197 koní u nás bude k dispozícii verzia s 258 koňmi a 400 Nm.

Zdroj: Toyota
Výhodou štvorvalcového motora je, že je o 100 kg ľahší ako šesťvalec, čo je dobré z hľadiska rozloženia hmotnosti,

ako je zvykom u BMW, aj u Toyoty to bude 50-50 percent na predných a zadných kolesách. Skromnejšia Supra si nevedie zle: zrýchli na 100 za 5,2 sekundy a najvyššiu rýchlosť má 250 km / h.

Zdroj: Toyota

​Supra bola doteraz celkom úspešná, model predstavený v januári 2019 ste si mohli objednať od marca a k prevzatiu bol už v máji. Doteraz sa v Európe nachádza 1150 exemplárov.

Štvorvalcová verzia dorazí v marci tohto roku a uvedie ju limitovaná edícia 200 modelov s názvom Fuji Speedway.

Pozrite si galériu

Zdroj: Toyota