Architekti štúdia Hayri Atak prišli s úžasne veľkolepým návrhom. Nevieme, či sa ich predstavy niekedy splnia, ale je isté, že rozhodne nebudú pre ľudí trpiacimi závratmi z výšok.

Preikestolen je obľúbenou turistickou atrakciou v juhozápadnej časti Nórska, pretože návštevníci môžu obdivovať fjordy z výšky 604 metrov. Keby postavili veľkolepý butikový hotel na tejto skale, pravdepodobne by toto krásne miesto navštívilo ešte viac ľudí ako doteraz.

Zdroj: Hayri Atak

​Turecké štúdio Hayri Atak sa pohralo s týmto nápadom a vyrobilo ohromujúci dizajn. Predpokladajú, že obrovské terasy by mohli návštevníkom poskytnúť fantastickejší výhľad. Na najvyššom poschodí hotela by bola naplánovaná rozhľadňa, na ktorej by pri vstupe do budovy vítali hostí.

Zdroj: Hayri Atak

​Na troch poschodiach nižšie by boli umiestnené izby so zaoblenými balkónmi navrhnutými tak, aby umožnili komukoľvek obdivovať okolité skaly a fjordy, asi najkrajšiu tvár Nórska.

A najviac vzrušujúcim prvkom konceptu by bola jeho najnižšia časť: úzky a dlhý bazén, ktorý sa tiahne do nekonečna. Je to úžasné, vzrušujúce a veľkolepé.
Zdroj: Hayri Atak

Slávna nórska skala pôsobí v tomto videu viac než desivo

Jeden z najznámejších symbolov krajiny vznikol pred desaťtisíc rokmi.

Zdroj: My Modern Met