Keď robím bravčové koleno, tak už len takto. Bez podlievania, bez práce, naozaj len 5 minút prípravy.
prísady
1 bravčové koleno
7 strúčikov cesnaku
Soľ a čierne mleté korenie
1 lyžička Provenskálske bylinky
1 lyžica horčice
1 lyžica medu
2 lyžice sójovej omáčky
príprava
- Bravčové koleno umyte a osušte, nakrájajte strúčiky cesnaku na menšie kúsky a vtlačte do vnútra mäsa na viacerých miestach. Koleno ochuťte soľou a korením.
- Samostatne premiešajte sójovú omáčku, med, horčicu a zmes provensálskych bylín. Omáčku natrite na bravčové koleno a buď môžete piecť hneď, alebo ak chcete ešte lepšiu chuť, radím vám nechať marinovať cez noc.
- Koleno vložte do vrecka na pečenie a dajte do rúry na teplotu 190 stupňov po dobu 2 hodín, potom prestrihnite vrecko, otvorte ho a nechajte mäso v piecť ešte ďalších 30 minút.
Podávame s pečivom, alebo s akoukoľvek prílohou.