MojAndroid

V polovici minulého roka sme informovali o tom, že Android Auto sa nám podarilo nainštalovať priamo z obchodu Google Play. To by ale na Slovensku nemalo byť možné. Zistili sme, že sme neboli jediní. Veľmi malému percentu používateľov na Slovensku sa to podarilo tiež. Googlu sme sa preto opýtali či plánuje podporu aj na Slovensku.

Odpoveď nás ale nepotešila:

“Ahojte, Android Auto nie je a nebude v blízkej budúcnosti dostupné na Slovensku. Stále platí, že aplikácia je v tomto regióne nedostupná.”

S príchodom Androidu 10 sa to čiastočne zmenilo. Aplikácia Android Auto je totiž v Androide 10 predinštalovaná. Zistili sme, že síce v zozname aplikácií v menu smartfónu nefiguruje, no v obchode Google Play ju je možné vyhľadať. Teda pokiaľ máte smartfón s Androidom 10. Fungovalo nám to na Samsungu Galaxy S10 Plus a aj Huawei Mate 20 Pro. Po vyhľadaní aplikácie máme možnosť len  ju odinštalovať. To znamená, že je nainštalovaná. Aj keď ju v menu aplikácií nevidíme – je totiž súčasťou systému.

Pozreli sme sa preto do nastavení aplikácií, kde sa už Android Auto nachádza. Odinštalovať ju nie je možné, keďže ide o systémovú aplikáciu. Možné je len vynútené zastavenie, prípadne odinštalovanie aktualizácií.

To znamená, že majitelia smartfónov s Androidom 10 na Slovensku môžu oficiálne Android Auto používať. Nemusia tak sťahovať inštalačný APK súbor. Keby ste chceli vyhľadať Android Auto v obchode Google Play a nenájde vám ho, stačí kliknúť na tento odkaz.

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Pre tých, ktorí Android 10 nemajú

Ak neviete, ako Android Auto do svojho smartfónu nainštalovať, určite vám pomôže článok Android Auto: Infotainment systém budúcnosti | RECENZIA + NÁVOD. Aby to bolo ešte jednoduchšie, pripravili sme video, ktoré celý proces nastavenia detailne popisuje.

Za čitateľský tip ďakujeme čitateľovi Vladimírovi.

Užitočné odkazy:

21.1.2020

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+