Vuelta a San Juan preview: Sagan vyzve Gavíriu a Hodega

Už o niekoľko dní odštartuje svoju sezónu i naša jednotka Peter Sagan (BOH). Slovák sa predstaví na podujatí Vuelta a San Juan v Argentíne. Tourminátor február strávi v horách, kde bude trénovať v nadmorských výškach a následne sa vráti do Európy na jarné klasiky. Medzi nimi si „strihne“ i Tirreno – Adriatico. Na pretekárov je pripravených vyše tisíc kilometrov rozložených do siedmich etáp. V teplom podnebí to nebude nič jednoduchého. Na štarte bude chýbať minuloročný víťaz Winner Anacona (Arkéa Samsic). Jeho nový tím pozvánku na preteky v Argentíne nedostal. Preteky spestrí i „Sagan Fondo“, kde si bude môcť verejnosť zmerať sily. Na programe je 30. januára.

Na pretekoch sa zúčastní 6 World Tour tímov – Bora-Hansgrohe, Deceuninck-Quick Step, Cofidis, UAE, Movistar a Israel Cycling Academy (Israel Start-Up Nation). Doplní ich 5 pro-kontinentálnych tímov Androni Giocattoli, Bardiani, Vini Zabu KTM, Rally Racing a Fundacion Orbea. Na štart sa ešte postaví 9 kontinentálych tímov a národné výbery. V itinierári pretekov sú 4 rovinaté etapy, jedna časovka, jedna menej náročná horská etapa a kráľovská horská etapa, kde sa bude finišovať na Alto Colorado v nadmorskej výške 2 565 metrov nad morom. Víťaz si na seba oblečie typické arentínsky dres – biely so svetlou modrou šachovnicou.

Sagan Fondo

Predošlí víťazi:

2019 Winner Anacona
2018 Oscar Sevilla
2017 Bauke Mollema
2016 Laureano Rosas
2015 Laureano Rosas

Prehľad etáp

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

1. etapa San Juan – San Juan (rovinatá, 163,5 km)
2. etapa Pocito – Pocito (rovinatá, 168,7 km)
3. etapa Ullum – Dique Punta Negra (časovka, 14,9 km)
4. etapa San José de Jáchal – Valle Fértil (klasikárska, 185,8 km)
5. etapa San Martin – Alto Colorado (horská, 169,5 km)
6. etapa Circuito San Juan Villicum (rovinatá, 155 km)
7. etapa San Juan – San Juan (rovinatá, 141,3 km)

Favoriti Vuelta a San Juan

Šprintéri

V súboji o etapy to bude hlavne medzi troma tímami. UAE, Deceuninck-Qucik Step a Bora-Hansgrohe prinesú silné vláčiky. Vo farbách tímu z blízkeho východu bude silná dvojica Gavíria (:uae:) – Richeze (:uae:). Prvý menovaný tu minulý rok ovládol dve etapy a tak je favoritom číslo jedna. Jeho plány bude chcieť prekaziť dvojica Bory Sagan (BOH) – Oss (BOH). Slovák tu v lani obsadil iba jedno druhé miesto a tak bude mať motiváciu. V neposlednom rade tu je Deceuninck-Quick Step a nepríjemná dvojica Štybar (:dqt:) – Hodeg (:dqt:). Obaja sú schopní zašprintovať a tak sa máme na čo tešiť.

Celkové poradie

Obhajca titulu na pretekoch bude chýbať a tak sú dvere pre nového šampióna otvorené. Minulý rok tu dobru formu ukázal Julian Alaphilippe (:dqt:). Na Tour de France ukázal, že zvláda i kopce a tak je razom jedným z favoritov. Po jeho boku bude supertalent Remco Evenepoel (:dqt:). Z Cofidisu môže prekvapiť Guillaume Martin (COF) či niekto z tradične silného tímu Movistar.

Zdroj: vueltaasanjuan.org

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár