Z Kysuckého múzea v Čadci môžete odletieť na Mesiac. Aspoň pomyselne

Kysucké múzeum v Čadci v spolupráci s Technickým múzeom v Košiciach pripravilo pre návštevníkov putovnú výstavu Cesta na Mesiac, ktorú si budú môcť od 13. 1. do 1. 3. 2020 prehliadnuť v hlavnej budove Kysuckého múzea v Čadci.

21.01.2020 14:55
debata
Cesta na Mesiac. Foto: Kysucké múzeum
kysucké múzeum, astronaut, výstava Cesta na Mesiac.

Výstava, ktorej autorom a iniciátorom je zberateľ Ing. Pavol Horňák z Košíc prostredníctvom vybraných fotografií, dobových predmetov, ako aj ich replík a faksimílií historických dokumentov, predstaví kľúčové okamihy kozmonautiky, ktoré viedli ľudstvo zo Zeme až na Mesiac.

V júli roku 2019 totiž uplynulo polstoročie, čo sa trojica odvážnych mužov vydala na nepochybne najúžasnejšiu výpravu ľudstva.

Počas osemdňovej cesty, stovky tisíc kilometrov od domova, strávili dvaja z nich, Neil Armstrong a Edwin Aldrin, takmer celý deň na Mesiaci. Medzi exponátmi venovanými tejto úžasnej udalosti nájdete aj sekciu venovanú ďalším osobnostiam amerického vesmírneho programu. Medzi nimi samozrejme nechýbajú exponáty venované významnému americkému astronautovi s kysuckými koreňmi Eugenemu A. Cernanovi.

V novej výstave túto osobnosť pripomína replika vesmírneho skafandra, v ktorom E. A. Cernan, ako veliteľ posádky vesmírnej misie Apollo 17, absolvoval zatiaľ posledný let človeka na Mesiac.

Výstava je otvorená pondelok až piatok od 8.00 – 16.00 hod. a v nedeľu od 10.00 do 16.00 hod.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čadca #Kysucké múzeum