Programová konferencia vládneho Smeru len potvrdila, že strana už funguje len zo zotrvačnosti. Už nemá silu ani nepredstierať, že má potenciál navrhnúť konkrétne systémové zmeny a reformy, ktoré by posunuli krajinu dopredu.

Pred väčšinou reálnych problémov Slovenska si zakrýva oči, ale jeden identifikovala správne - nedostatok lekárov. Robert Fico pred delegátmi konferencie uviedol, že v roku 2024 ich bude chýbať tritisíc. Navrhnuté riešenie si však zaslúži rovnaké zaťukanie na čelo, aké museli strpieť liberáli z SaS v júli 2018.

Robert Fico navrhuje, aby absolvent medicíny musel zostať pracovať na Slovensku aspoň desať rokov. Ak sa zbalí a odíde hľadať lepšie pracovné podmienky a kariérne možnosti do zahraničia, mal by štátu uhradiť náklady na jeho štúdium vo výške asi 55 tisíc eur.

Je to len oprášený starý návrh SaS, ktorá pred takmer tromi rokmi navrhovala niečo veľmi podobné. Po rozsiahlej kritike sulíkovci rozšírili tento nápad aj na absolventov ďalších odborov, ale napokon od neho v tichosti upustili. Je totiž úplne nezmyselný, diskriminačný a silne neslobodný.

Je to o skúsenostiach, nie o peniazoch

Už v roku 2018 sa zo zahraničných kliník okamžite ozvali “janičiarski” slovenskí lekári a sulíkovcom pomyselne ukázali vztýčený prostredník. Hoci mali rôzne

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa