Podporme trenčianske projekty

21. 1. 2020

Tri projekty z nášho mesta sa uchádzajú o podporu Nadácie Slovenskej sporiteľne na portáli www.mamnatogrant.sk. Verejné hlasovanie prebieha do 31. januára 2020 formou SMS. Z jedného čísla je možné zahlasovať iba raz a len za jeden projekt.

Cieľom projektu s názvom komuniTNá záhrada je vytvoriť priestor, spájajúci mladú generáciu a seniorov, ktorí budú deťom odovzdávať skúsenosti s pestovaním úrody. V priestore záhrady plánujú gril, tvorivé dielne na prácu s drevom (výroba kŕmidiel, búdok, atď.) a úľ so včelami, o ktorý by sa staral lokálny včelár. Do projektu chce organizácia „Vieme to lepšie“ zahrnúť 3 ZŠ, ktoré dostanú sadu boxov. Ak by sa projekt úspešný, radi by ho rozšírili na všetky základné školy v Trenčíne.   

Projekt Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ sv. Andreja-Svorada a Benedikta v Trenčíne eko-učebňa@deťom.sk má za cieľ zlepšiť podmienky pre celoročné doplnkové vzdelávanie žiakov I. stupňa ZŠ. Areál Školského klubu v súčasnosti revitalizujú na nový športovo-vzdelávací areál s názvom e-hrisko. Dva lodné kontajnery v jeho komunitnej záhrade plánujú s dobrovoľníkmi premeniť na eko-učebňu 21. storočia. Fyzické aktivity spojiť so vzdelávacími a eko-workshopmi, vytvoriť nový, moderný a kreatívny priestor. V ňom si budú deti dopĺňať zručnosti a vedomosti z oblasti environmentalistiky, občianskej zodpovednosti, záhradkárčenia a umenia.

Projekt Komunitný Trenčín organizácie Sýkorka chce vďaka podpore rozšíriť ďalší ročník podujatia Trenčín na korze. Moderný mestský trh inšpirovaný Dobrým trhom a Trnavským rínkom býva v každom ďalšom ročníku rozšírený o nové lákadlá. Tento raz by akciu chceli rozšíriť o 4 diskusie, ktoré jej budú predchádzať, aby ešte viac spojili komunity v Trenčíne.

 

 

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!