Recept na neuveriteľne krémový cheesecake pre všetkých, ktorí preferujú dezerty bez korpusu. Tento si rozhodne zamilujete!

Neuveriteľne krémový cheesecake si získa chuťové bunky milovníkov krémov, zákuskov a plniek. Nemá žiaden korpus, iba jemnú a voňavú posýpku zo sušienok. Vláčny, sladký, lahodný… Už aj vám sa zbiehajú slinky na tento lahodný cheesecake bez korpusu?

Ingrediencie:

  • 1 liter studenej vody,
  • 6 plátkov želatíny,
  • 125 ml mlieka + 375 ml mlieka,
  • 6 polievkových lyžíc kukuričného škrobu,
  • 500 ml šľahačkovej smotany,
  • 100 g bieleho kryštálového cukru,
  • 340 g krémového syra (Philadelphia alebo mascarpone),
  • 60 ml citrónovej šťavy,
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu,
  • 4 grahamové sušienky alebo maslové keksíky.

Postup

  1. Liter studenej vody vlejeme do veľkej misky. Poukladáme do nej plátky želatíny a prstami ich zatlačíme tak, aby boli celé ponorené. Na 5-10 minút položíme misu bokom a necháme želatínu napučať.
  2. V 125 ml mlieka rozmiešame kukuričný škrob. Nesmú v ňom ostať žiadne hrudky.
  3. Potom nalejeme 375 ml mlieka do hrnca spolu so šľahačkovou smotanou a cukrom. Zohrievame ich za stáleho miešania.
  4. Potom k nim primiešame krémový syr a pokračujeme v miešaní, kým sa neroztopí. Napokon celú zmes vymixujeme ponorným mixérom.
  5. Prilejeme k nej mlieko s kukuričným škrobom a miešame, pokiaľ zmes nezačne hustnúť.
  6. Odstavíme ju zo sporáka a z misky s vodou opatrne vyberieme všetku želatínu. Držíme ju v dlaniach a jemne z nej otrasieme prebytočnú vodu (ale nežmýkame ju pri tom). Potom želatínu pridáme ku mliečnej zmesi a prilejeme k nej aj citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Všetko kvalitne premiešame.
  7. Obdĺžnikovú formu vystelieme papierom na pečenie. Použijeme dva kúsky papiera, jeden bude pokrývať dlhšie strany formy a druhý kratšie bočné strany. Oba papiere poriadne pritlačíme k forme a prstami na nich vytvoríme ostré uhly v rohoch.
  8. Celú zmes nalejeme do formy – predtým ju môžeme preliať cez sitko, aby sme sa uistili, že v nej nie sú hrudky. Potom pomocou lopatky alebo cukrárskeho noža odstránime z povrchu prípadné vzduchové bublinky. Takto pripravený cheesecake opatrne prenesieme do chladničky a chladíme ho minimálne 8 hodín.
  9. Sušienky vložíme do uzatvárateľného vrecka a polámeme ich rukami na čo najmenšie kúsky. Potom ich preosejeme cez sitko a vytvoríme tak jemnú posýpku.
  10. Cheesecake pomaly vyklopíme na podnos. Z celého cheesecaku pomaly a opatrne odstránime papier na pečenie. Z čistého papiera na pečenie vystrihneme 4 obdĺžniky široké cca 8 cm a poukladáme ich po obvode cheesecaku – budú zachytávať nadbytočné sušienkové odrobinky.
  11. Vrchnú časť cheesecaku posypeme pomocou sitka bohatou vrstvou nadrobených sušienok.
  12. Cheesecake krájame nožom, ktorý namáčame v horúcej vode a podávame. Dobrú chuť!

Krémový cheesecake bez korpusu

Zdroj / Krémový cheesecake bez korpusu: youtube

ZDIEĽAJ NA: